/ - DEMOKRATE
09/06/2023 u 17:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Vrijeme apsolutne vlasti i korišćenja Srba u Crnoj Gori kao strašila je prošlo

Sve mjere, smatra on, koje smo mi u ovoj kampanji predložili odnosiće se “apsolutno i bez ostatka na pripadnike i crnogorske i srpske i svih etničkih zajednica u Crnoj Gori”

Vrijeme apsolutne vlasti i korišćenja Srba u Crnoj Gori kao strašila je prošlo, poručio je nosilac liste “Aleksa i Dritan, Hrabro se broji” i lider Demorkatske Crne Gore Aleksa Bečić.

Ono je, kaže on, prošlo 2020. godine, ma “koliko manipulatori i profiteri međunacionalne mržnje odbijali tu činjenicu”.

- To je vrijeme prošlo onda kada je jedan Albanac, a znamo ga kao Dritana Abazovića, potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a poslije toga građani Ulcinja, u velikoj većini takođe Albanci, glasali tako da je predsjednik njihove opštine član upravo njegove stranke. Gotovo je gospodo! Niko više neće uspješno plašiti pripadnike bilo koje naše nacionalne ili vjerske zajednice njihovim sugrađanima - dodao je Bečić.

Sve mjere, smatra on, koje smo mi u ovoj kampanji predložili odnosiće se “apsolutno i bez ostatka na pripadnike i crnogorske i srpske i svih etničkih zajednica u Crnoj Gori”.

- Ako neko ne vjeruje, neka prebroji na kraju našeg mandata nacionalnu i vjersku pripadnost svih dobitnika stanova po cijeni izgradnje, svih siromašnih kojima su otpisani dugovi, svih koji su dobili podsticaje u poljoprivredi i drugim biznisima, svih do čijih su mjesta izgrađene saobraćajnice, ali neka prebroji i sve uhapšene zbog korupcije i organizovanog kriminala - istakao je Bečić.

I zato ćemo, kaže, “brojati prije svega uspjehe na jednoj strani, i godine robije na drugoj”!

- Svi jednaki, nema više jednakijih – jer se samo Crna Gora svih nas broji! Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Albanaca, Muslimana, Hrvata i svih ostalih. Svih NAS! Da, treba hrabrosti za to. Ali zato se hrabro broji! Živjela Crna Gora svih nas - zaključio je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. septembar 2023 17:04