Miodrag Bulatović / - SNP
07/06/2023 u 18:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulatović: Svaki euro uložen u znanje višestruko se vraća

Zato svima koji žele da se posvete nauci treba obezbijediti uslove kroz omogućivanje istraživanja, povezivanja sa značajnim međunarodnim centrima, te osavremenjivanje domaćih kapaciteta,

Svjesni činjenice da je znanje moć i osnov za napredak svake države, SNP će i dalje predano raditi na stalnom unapređivanju sistema obrazovanja u Crnoj Gori i njegovom prilagođavanju potrebama novog vremena, kazao je kandidat za poslanika SNP-Demos „Za tebe“ Miodrag Bulatović.

- Znanje i rad nemaju alternativu. Svaki euro uložen u obrazovanje i nauku višestruko se vraća. Zato svima koji žele da se posvete nauci treba obezbijediti uslove kroz omogućivanje istraživanja, povezivanja sa značajnim međunarodnim centrima, te osavremenjivanje domaćih kapaciteta - saopštio je Bulatović.

Ističe da nova raspodjela moći i uticaja u svijetu i drugačija međunarodna podjela rada zahtijevaju da Crna Gora stavi u funkciju sve svoje naučne potencijale, kako bi našla svoje mjesto na međunarodnoj sceni.

- Naši prirodni i ljudski potencijali će biti u funkciji razvoja samo ako ih efikasno i na društveno prihvatljiv način koristimo. SNP neće Crnu Goru kao sirovinsku bazu ili skladište zastarjelih tehnologija, jer smatramo da možemo mnogo više da ponudimo i sebi svijetu, odnosno da budemo ravnopravan partner svima.

Veliki broj naših građana je svoje znanje i radni angažman stavio u funkciju prosperiteta drugih država. To su cijenjeni stručnjaci u svojim profesijama širom svijeta i oni dokazuju da uz dobre uslove naš čovjek hoće da uči, efikasno radi i stvara - navodi Bulatović.

On ističe da SNP želi da se Crna Gora konačno okrene i tim ljudima, da stvaraju uslove da nam se vraćaju i da zajedno gradimo evropsku Crnu Goru.

- Želimo da vidimo svijet u Crnoj Gori, ali i Crnu Goru u svijetu. Zato - za razvoj nauke, za bolje obrazovanje, ZA TEBE i za Crnu Goru - poručio je Bulatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:49