Nihad Canović / - FOTO: SD
31/05/2023 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Canović: Nikad se manje nije čuo glas sjevera i zato sjever na izborima mora da odgovori

Sjetimo se priče o autoputu "iz nigdje u ništa", na koji su drvlje i kamenje bacali i govorili kako je neisplativ. Evo danas ta dionica ostvaruje profit, kazao je Canović

Od 2016. do 2020. Vlada Duška Markovića napravila je sjajan strateški okvir i samo da su vlade nakon toga taj okvir pratile, napravile bi rezultate. A šta mi imamo u posljednje gotovo tri godine - jednu veliku nulu. Otvarali su samo ono što vlada Duška Markovića nije stigla, a napravila je, poručio je u Rožajama predsjednik opštine Plav i kandidat SD na listi „Zajedno“ Nihad Canović

On je razgovarajući sa građanima, podsjetio na kritike autoputa od strane sadašnje vlasti.

- Sjetimo se priče o autoputu "iz nigdje u ništa", na koji su drvlje i kamenje bacali i govorili kako je neisplativ. Evo danas ta dionica ostvaruje profit. Da su je nastavili na vrijeme, za 250 miliona bi napravili drugu od Kolašina do Andrijevice i danas bi benefite toga autoputa osjećali svi na sjeveru - kazao je Canović.

Canović je posebno podsjetio da investicioni ambijent, te situacija na sjeveru nikad nije bila neizvjesnija.

- Sa druge strane, oni su iz revanšističkih pobuda često stopirali i ono što je skoro dovedeno do kraja, što treba da generiše nova radna mjesta i novu privrednu aktivnost. Nikad se manje nije čuo glas sjevera, a sjever zato 11. juna treba da im svojim glasom odgovori - naveo je Canović. 

On je zaključio konstatacijom da je politička situacija izuzetno loša.

- Sjetimo se 21 miliona. Pogledajmo na šta nam liče državna preduzeća. Sjetimo se zapaljenih cigareta. I pogledajmo ovaj kratkotrajni ekonomski populizam i obećanjima o dužem životu, sa manje rada a više para. Taj kratkotrajni populizam nama može donijeti dugoročne posljedice. Zato je jedino koalicija „Zajedno“ način stabilizacije prilika. Vjerujem u ovu koaliciju, kao što vjerujem da će neki Danijel imati ista prava kao Mehmet, ni manje ni više, i da će svako od ovih ljudi na osnovu svojih profesionalnih kvaliteta, a ne nacionalne pripadnosti, zaslužiti svoju poziciju u društvu - poručio je Canović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:32