/ FOTO - LAZAR RUZIC
27/03/2023 u 16:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CDT: Građani da glasaju slobodno

CDT i ove godine sprovodi kampanju “Glasaj slobodno” da bi, kako su naveli iz te nevladine organizacije (NVO), promovisali neprikosnoveno pravo građana na slobodan politički izbor

Državni organi godinama nijesu u stanju da potkrijepe navode ozbiljnih domaćih i međunarodnih činilaca da se izbori u Crnoj Gori u značajnoj mjeri finansiraju iz nedozvoljenih domaćih i inostranih izvora, saopštili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

CDT i ove godine sprovodi kampanju “Glasaj slobodno” da bi, kako su naveli iz te nevladine organizacije (NVO), promovisali neprikosnoveno pravo građana na slobodan politički izbor.

Iz CDT-a su kazali da je cilj kampanje da građane podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju i da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor.

- U okviru kampanje smo pripremili osam promotivnih spotova sa porukama koje treba da motivišu građane da slobodno izraze volju na predstojećim predsjedničkim izborima i da ih podsjetimo na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju - navodi se u saopštenju.

Iz CDT-a su naveli da promotivnom spotom podsjećaju da je zakonom zabranjeno prihvatanje priloga iz zabranjenih izvora.

Za ta djela je, kako su kazali, zaprijećena kazna zatvora do pet godina.

- Naši državni organi godinama nijesu u stanju, čak ni nakon afere Koverta, da potkrijepe navode ozbiljnih domaćih i međunarodnih činilaca da se izbori u Crnoj Gori u značajnoj mjeri finansiraju iz nedozvoljenih domaćih i inostranih izvora - rekli su iz CDT-a.

Oni su pozvali građane da se priključe njihovoj izbornoj zajednici i podijele ključne poruke kampanje na svojim društvenim mrežama, kako bi ohrabrili birače da se odupru eventualnim pritiscima i ucjenama.

- Pozivamo i medijske kuće, NVO i učesnike u izborima da nam pomognu da poruke u kampanji “Glasaj slobodno” dođu do što većeg broja ljudi - naveli su iz CDT-a u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
GLASANJEIZBORICDT
20. april 2024 05:59