/ - FOTO: SLOBODNA CRNA GORA
06/06/2023 u 14:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dajković: ‘‘Narodna koalicija‘‘ je brzi voz koji Srbe uvodi u Vladu

Dodaje da srpski narod u Crnoj Gori je bez ikakve dileme bio obespravljen u mnogim segmentima

 

Kada sam najavio raspad srpskog bloka u Crnoj Gori, nisam ni sanjao da će se u svega desetak dana roditi alternativa koja će za tako kratko vrijeme postati ozbiljna i kredibilna politička ponuda koja izaziva pažnju medija, ali i pažnju građana i, zašto ne reći, podršku ozbiljnih i ostvarenih intelektualaca- saopštio je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

Kako kaže, ‘‘Narodna koalicija‘‘ na čelu sa advokatom Dejanom Vukšićem predstavlja alternativu prevaziđenim političkim elitama.

- Te elite su Crnu Goru posmatrale kao plijen, a građane kao puko sredstvo da dođu do tog plijena, uglavnom služeći se mehanizmom podjela društva- navodi on.

Dodaje da srpski narod u Crnoj Gori je bez ikakve dileme bio obespravljen u mnogim segmentima.

- Od konstantnog gledanja u prošlost i traženja krivca, smatram da je daleko svrsishodnije na dnevni red staviti pitanja koja će direktno poboljšati status srpskog naroda, prije svega u ekonomskom smislu, pa onda i u svakom drugom. Siguran sam da će ‘‘Narodna koalicija‘‘ biti brzi voz koji će uvesti Srbe u novu crnogorsku Vladu, a onda i biti konstruktivan partner mladim i progresivnim strankama koje će Crnu Goru voditi ka reformama na dobrobit svih građana i građanki- zaključuje Dajković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:03