Đukanović / foto: NENAD MANDIC
11/03/2023 u 10:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Đukanović o Mandiću i Milatoviću: Četnički vojvoda i rezervni igrač sa klupe

To je čovjek koji se i dalje ponosi time da mu je Putin predsjednik, kazao je Đukanović za Mandića

Kandidat DPS-a Milo Đukanović komentarisao je na konvenciji u Mojkovcu svoje protivkandidate Andriju Mandića, Aleksu Bečića i Jakova Milatovića, nazivajući ih četničkim vojvodom, poletarcom SNP-a i igračom sa rezervne klupe.

- Jedan od mojih protivkandidata na ovim izborima, čovjek koji se naravno uvijek s ponosom dičio svojom titulom četničkog vojvode, sada se predstavlja kao pomiritelj i kao čovjek ljubavi. Kada bi to bilo iskreno, zasluživalo bi svako poštovanje. Svi mi doživljavamo evoluciju tokom života, ali imamo puno razloga da sumnjamo u to. To je istovremeno čovjek koji još uvijek slavi ratne zločince, presuđene ratne zločince koji su u crno zavili mnoge porodice na prostoru eks Jugoslavije. To je čovjek koji se i dalje ponosi time da mu je Putin predsjednik, Putin koji danas ubija nedužni narod Ukrajine - kazao je on. 

Dodao je da se drugi njegov protivkandidat stalno poziva na čast, ali mu " biografija baš nije takva da bi mu davala to za pravo", aludirajući na lidera Demokrata Aleksu Bečića. 

-  Još kao poletarac Socijalističke narodne partije je sa Brankovog mosta hrabrio Miloševićev ratni pohod. Nakon toga je bio dio politike koja je ponosno bila protiv obnove nezavisnosti države Crne Gore. Nigde ih nije bilo na Cetinju kada je zasijedao crnogorski parlament i kada smo se opredijelili da idemo evropskim putem i da postanemo članica NATO-a. Njegovi saborci i ovih dana zajedno sa ljudima iz Demokratskog fronta, rekao bih, brutalno razaraju energetski sistem Crne Gore. Neće biti da je biografija koja bi davala pravo pozivanja na čast“, kazao je Đukanović.

Za Milatovića je kazao da je to čovjek koji sa klupe za rezervne igrače ušao u trku za predsjednika.

- On nije mogao biti prvi ni u svojoj partiji ali želi da sa te pozicije rezervnog kandidata postane predsjednik Crne Gore. Čovjek koji se sam bez ičijeg upita tokom ove kampanje ponosno pozivao na svoju političku prošlost i na svoju pripadnost Socijalističkoj narodnoj partiji, a svuda u Crnoj Gori, a rekao bih i u Mojkovcu možda ponajbolje znamo šta je istorija Socijalističke narodne partije. Znamo da su nažalost u svim teškim iskušenjima kroz koje ova država prolazila tokom posljednjih dvadesetpet godina oni bili suprostavljeni državnim interesima Crne Gore. Istovremeno to je čovjek koji je bio jedan od dvanaest apostola u vladi koja je zbog one mržnje o kojoj sam govorio prema prethodnoj vlasti rastjerala investitore i ljude iz biznisa, i koji je kao resorni ministar doveo zemlju danas do realnog rizika da arbitražni sud u Londonu zbog potraživanja jednog investitora, presudi 150 miliona eura štete crnogorskom budžetu - poručio je Đukanović. 

Milatovića, Mandića i Bečića je, na koncu, nazvao ljudima koji pokušavaju prodati rog za svijeću crnogorskoj javnosti.

- Iza njihovih riječi koje se  lako izgovaraju u predizbornim kampanjama, ne stoje ubjedljivo djela. Naša kampanja bila je kampanja prezentacije postignutih rezultata i predstavljanje planova za petogodišnji naredni period koje su me naveli na to da se kandidujem na ovim izborima-  zaključio je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:27