Ilustracija / - FACEBOOK
04/03/2023 u 17:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evropa sad: Đukanović najmanje pozvan da govori o ulasku u EU

Đukanović ovu posljednju trku trči samo radi sebe, a ne radi Crne Gore, poručuju iz Pokreta Evropa sad

Odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović opet putuje po Crnoj Gori i ponovo obećava ulazak Crne Gore u EU, kao i pred svake izbore u posljednjih 25 godina, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

- Uz staro obećanje o ulasku u EU, dodao je i novo, da će vratiti stabilnost Crnoj Gori, iako su on i njegova partija glavni uzročnici blokade svih institucija, uključujući i diplomatsku mrežu, u okviru koje Crnoj Gori nedostaje gotovo polovina ambasadora - ističu iz PES-a.

Kako navode, koliko je Đukanović pozvan da govori o ulasku Crne Gore u EU, najbolje pokazuje dokazni materijal sa suđenja pred sudom u Njujorku, gdje je EU u svojstvu tužioca dostavila dokaze o, između ostalog, Đukanovićem švajcarskim računima i povezanim licima, a što je MANS prezentovao.

- Ako se ovome dodaju i dokazi o njegovim kompanijama i računima na ofšor destinacijama, od Paname do Djevičanskih ostrva, jasno je zašto diplomatski krugovi uveliko poručuju da dok je Đukanović na čelu Crne Gore, ulaska u EU nema, jer predsjednik pod optužbama za organizovani kriminal, korupciju i skrivanje imovine na ofšor destinacije, ima nekompatibilan profil sa EU integracijama - navode iz Evrope sad.

Za njih nema dileme da Đukanović ovu posljednju trku trči samo radi sebe, a ne radi Crne Gore.

- Zato je 19. marta, odnosno 2. aprila, potrebno da masovno i jasno kažemo Đukanoviću da je dosta i da neće više zloupotrebljavati Crnu Goru, krčmiti njenu imovinu i dijeliti građane - poručili su iz Evrope sad.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. jun 2023 13:16