Slađana Kaluđerović / - SNP
08/06/2023 u 09:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kaluđerović: Država da podstiče i vrednuje dostignuća mladih ljudi

SNP insistira da sve državne politike moraju biti kompatibilne sa Nacionalnom strategijom za mlade, uzimajući u obzir specifičnosti mlade populacije kojoj stalno treba otvarati mogućnosti, kazala je Kaluđerović

Crna Gora privlačna za mlade je vizija i cilj SNP-a i zato ćemo i dalje, kao dio buduće vlasti, obezbjeđivati uslove za ambijent, koji će omogućiti mladim ljudima da svoje životne i poslovne planove ostvaruju u Crnoj Gori, kazala je Slađana Kaluđerović, kandidatkinja za poslanicu SNP-Demos „Za tebe“.

- Mladi zaslužuju da budu nosioci razvoja Crne Gore, a država mora da prepozna, podstiče i vrednuje dostignuća mladih ljudi. SNP insistira da sve državne politike moraju biti kompatibilne sa Nacionalnom strategijom za mlade, uzimajući u obzir specifičnosti mlade populacije kojoj stalno treba otvarati mogućnosti, odnosno aktivno je uključivati u rješavanje važnih društvenih problema - kazala je Kaluđerović.

Navodi da je bezbjedno okruženje, osmišljeni društveni sadržaji, promovisanje zdravog načina života, uključivanje mladih u organizovanu prevenciju i suzbijanje opasnosti koje pogađaju najviše tu populaciju, poput narkomanije, alkoholizma, kriminala, neophodan segment sveobuhvatne državne politike.

- SNP traži da državne institucije, civilni sektor i mediji u punoj mjeri ponesu odgovornost za kreiranje sistema vrijednosti u kome će mladi tražiti uzore u profesionalno i društveno ostvarenim pojedincima, a ne u licima sa potjernica, sistema koji će mladima vratiti vjeru u školovanje i sticanje novih znanja, a ne u populističke priče o bogaćenju preko noći, sistema gdje će mladi ljudi naučiti šta je odgovornost i kako da aktivno i ravnopravno učestvuju u mijenjanju svijeta oko sebe, a ne da budu začaureni na margini društva.

Crna Gora će imati sigurnu perspektivu, samo ako svoju mladost čuva i njeguje, odnosno ako mladima pruža jednake šanse. Zato – za mlade, ZA TEBE i za Crnu Goru - poručila je Kaluđerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:22