Milan Knežević / -MILAN KNEžEVIć
23/10/2022 u 16:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Ministar Adžić će odgovarati zbog rasula u MUP-u

Kako je dodao, već sad najavljuje kontrolno saslušanje na Odboru za bezbjednost i odbranu sa temom ko je iznio Centralni birački spisak iz MUP-a

Današnje rasulo u MUP-u i projektovano seljenje birača po Podgorici, povlači ne samo političku, već krivično pravnu odgovornost ministra Filipa Adžića, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

- Izborni dan u Podgorici protiče u totalnom insititucionalnom haosu, jer je veliki broj građana, bez ikakvog obavještenja upisan na nova biračka mjesta, a preko dostupnih sajtova i telefonskih linija u MUP-u ne mogu provjeriti gdje su upisani jer je čitav sistem u blokadi. Posebno zabrinjava činjenica što su neke partije došle do biračkog spiska, iako to predstavlja ozbiljno krivično djelo, i ministar Adžić će morati da objasni kako je to moguće, ali i da preuzme odgovornost za haos koji je nastao u ovom izbornom danu, navodi on.

Kako je dodao, već sad najavljuje kontrolno saslušanje na Odboru za bezbjednost i odbranu sa temom ko je iznio Centralni birački spisak iz MUP-a, i koje sve partije u ovom trenutku posjeduju jedinstvene matične brojeve građana Podgorice i drugih crnogorskih opština.

- Istovremeno pozivam i SDT da otvori istragu o današnjem izbornom inžinjeringu i zloupotrebama koje traju od otvaranja biračkih mjesta u Podgorici, zaključuje Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:25