/ - ZA BUDUćNOST CRNE GORE
03/06/2023 u 20:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević najavio formiranje Ministarstva protiv organizovanog kriminala: Svi koji su u politici od 1990. moraće dokazati porijeklo imovine

Ističu da ne može neko ko je glasao do skoro DPS da poštuje vladavinu prava, kao ni oni koji su projektovani od međunarodnih centara moći, jer se srpskom narodu opet može dogoditi da bude proganjan

Na skupu koalicije "Za budućnost Crne Gore“ u Mojkovcu naglašeno da su izbori 11. juna važni kako se ne bi ponovio ekspertsko-ambasadorski model sastavljanja Vlade po principu da Srbi iz ovog političkog saveza prvo ne mogu u bezbjednosni sektor, a zatim da uopšte ne mogu biti dio nje.

Ističu da ne može neko ko je glasao do skoro DPS da poštuje vladavinu prava, kao ni oni koji su projektovani od međunarodnih centara moći, jer se srpskom narodu opet može dogoditi da bude proganjan.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević podsjetio je na važne ekonomske mjere koje nudi koalicija "Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG).  

- Povratićemo zimnice, tople obroke i regrese. Svaki radnik dobiće na kraju godine 225 eura za zimnicu i 225 eura za regres. Usklađivaćemo penzije sa platama uz rast neto zarade i to će značiti povećanje za 20 posto. Svi oni koji su u ovom trenutku prešli 61 godinu života, a nemaju dovoljno godina radnog staža, kada napune 67 godina uvešćemo im doživotnu staračku naknadu u iznosu od polovine minimalne penzije. I to je vrlo realno kroz preraspodjelu fonda Rada i fonda PIO i ukupno bi Crnu Goru moglo da košta 7 miliona eura na godišnjem nivou - rekao je Knežević.

Objašnjava da će unaprijediti Stambeno-solidarni fond, a da krivično odgovaraju oni koji su se ogriješili o svoje radnike i nijesu plaćali poreze i doprinose. Najavio je formiranje Ministarstva protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i pooštravanje krivičnog djela primanje mita i davanje mita, kao i promjenu Ustava u pravcu da svi oni koji su ušli politiku od 1990. godine moraće dokazati porijeklo svoje imovine, a ako to ne budu mogli – vratiće imovinu državi.

Poslanik Nove srpske demokratije Jovan Jole Vučurović rekao je da se nije dogodila demontaža bivšeg režima i da strukture DPS-a u raznim institucijama uopšte nijesu taknute, da opstaju i dalje u sudstvu, tužilaštvu, policiji…

On je istakao da je očigledno da se priprema koalicija PES i DPS, i da bi bilo katastrofalno da se DPS vrati u bilo kojem obliku na mjesta odlučivanja. Pozvao je da se ne rasipaju glasovi na neke male stranke, jer bi to pomoglo da se ostvari projekat ambasada o koaliciji PES i DPS.

"Zato je masovno glasanje za ZBCG garant da će se u Crnoj Gori pitati narod i da PES i DPS neće moći ostvariti koaliciju koja je projekat ambasada. Mi želimo da se pita narod a ne ambasade“, poručio je Vučurović.

Predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić naveo je da bez ZBCG neće moći da se formira buduća Vlada i da jedina sigurnost da nečiji glas neće biti prodat jeste da se podari ovoj koaliciji.

Predsjednik OO NSD Mojkovac Nikola Baltić kazao je da ZBCG zaslužuje povjerenje građana jer će svoje principe i program ispoštovati do kraja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:07