/ - ZA BUDUćNOST CRNE GORE
06/06/2023 u 20:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Pružena je ruka i Bošnjacima i Albancima, moratorijum na pitanja koja nas dijele

On je stava i da se nije desila suštinska promjena u DPS-u, navodeći da su nova lica te partije pod punom kontrolom bivšeg predsjednika Mila Đukanovića

Lider Demokratske narodne partije (DNP) i nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević kazao je da će, ukoliko njegova koalicija bude činila većinu u novoj Vladi, biti pružena ruka Bošnjačkoj stranci i albanskim partijama da budu dio izvršne vlasti.

- Mi sa njima imamo korektnu građansku komunikaciju. Smatram da imaju tačke oko kojih bi mogli da sarađujemo i oko kojih ne, to se odnosi, pretpostavljam, na pitanje našeg stava prema Kosovu. Mi smo spremni da stavimo moratorijum na pitanja koja nas dijele i da radimo na budućnosti Crne Gore oko unutrašnjih pitanja u priremi koja bi trebalo da znače napredak i priprema države za ulazak u Evropsku uniju, pošto nisam siguran da bi i za mandata ove Vlade mogli biti EU. Svaka stabilna vlada treba da ima manjine u njoj i što se mene tiče, ako budemo u značajnoj mjeri odlučivali - pružena je ruka i Bošnjacima i Albancima da budu dio te Vlade - rekao je Knežević za Adria TV.

On je ponovio da je njegova koalicija spremna da potpišu obavezujući sporazum da neće praviti koalicije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ali očekuju da to urade i druge stranke i, kako je rekao, demistifikuju atmosferu neizvjesnosti nastalu nakon predsjedničkih izbora.

Knežević je stava i da se nije desila suštinska promjena u DPS-u, navodeći da su nova lica te partije pod punom kontrolom bivšeg predsjednika Mila Đukanovića.

- On iz sjenke upravlja DPS-om i to se vidi po njihovom narativu - kazao je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:55