Koalicija ”Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru” u posjeti Bijelom Polju / - RISTO BOZOVIC
04/06/2023 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koalicija “Mi možemo”: Bijelo Polje primjer zanemarenog grada a štetu trpe građani

Nakon 11. juna počećemo sa procesom ravnomjerne regionalne razvijenosti i time stvoriti uslove da sjever Crne Gore bude mjesto investicija pa samim tim i života dostojnog čovjeka, saopštili su iz koalicije “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru”

Koalicija “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru” u sklopu radne posjete Bijelom Polju kroz kontakte sa građanima ostvarila je uvid u probleme koji ih tište. Od nekada prepoznatog grada na sjeveru sa razvijenom privredom Bijelo Polje je postalo grad iz kojeg se masovno odlazi, jer su perspektive naročito za mlađu populaciju svedene na minimum, saopštili su iz Medijskog centra koalicije.

- Građani su prenijeli brojna očekivanja koja imaju potencirajući neophodnost u iznalaženju rješenja za sve češću urbanističku devastaciju urbanog jezgra grada nedostatke parking prostora, ali i nedovoljan broj kulturnih i sportskih sadržaja, pa sve do onih koji se tiču zdravlja građana poput zagađenja životne sredine i neriješenog pitanja izgradnje azila za napuštene životinje, koji za posledicu ima veliki broj pasa lutalica na ulicama grada - navodi se u saopštenju.

Svim ovim problemima, ali i onim koji se tiču migracija stanovništva koji su nastali nemarom republičkih i lokalnih vlasti u dužem vremenskom periodu, a posljedica su niskog životnog standarda predstavnici koalicije “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru” će se aktivno pozabaviti nakon 11. juna kada će biti u prilici da usmjeravaju političke i privredne tokove života u Crnoj Gori. Tada ćemo otpočeti sa sa procesom ravnomjerne regionalne razvijenosti i time stvoriti uslove da sjever Crne Gore bude mjesto investicija pa samim tim i života dostojnog čovjeka.

image

Koalicija "Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru" u posjeti Bijelom Polju

- RISTO BOZOVIC

Posjeta je završena polaganjem vijenaca na Spomeniku slobode i posjetom Parku pjesnika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. septembar 2023 11:26