/ - KOALICIJA ZA BUDUćNOST CRNE GORE
31/05/2023 u 16:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Koalicija za Budućnost Crne Gore" u Andrijevici: Vlade kao što je bila Abazovićeva i Krivokapićeva ne smiju da se ponove

Zogović je istakao da ako koalicija ZBCG uđe u Vladu, povući će priznanje Kosova kao nezavisne države dok je Dritanova Vlada podržala prijem lažne države Kosovo u Savjet Evrope, a za Milojka i Jakova je Kosovo završena stvar

Danas je sa skupa "Koalicije Za Budućnost Crne Gore" održanog u Andrijevici poručeno da treba Vlade kao što je bila Dritanova kao i Zdravka Krivokapića više nikada ne smiju da se ponove i da se nijesu uhapsili oni koje je trebalo odavno uhapsiti: Katnić, ekipa oko Veljovića, šverceri cigara i ostali.

Narodna poslanica Jelena Božović je istakla da je cilj koalicije ZBCG da svakoga zaposli, pa tek onda se plate povećavaju, a sada, ove najave da se povećavaju plate u kontinuitetu onima koji su zaposleni, a ne nude se nikakve mogućnosti za ljude koji još nijesu našli zaposlenje je populistička mjera koju Crnu Goru može odvesti u ozbiljan finansijski problem.

- Pokazali smo da imamo najbolje kadrove sa vizijom kako Crna Gora i može da izgleda. Kako u energetici, tako u Rudniku uglja, Željezare u Nikšiću, uvođenje reda u svakom preduzeću i to su početni koraci ali veliki koraci koji su učinjeni za manje od dvije i po godine - kazala je Božović.

Dodaje da je poslaničkim amandamanima DF-a opredeljno je 1 700 000 eura, a za 2023-godinu je opredeljeno 1 700 000 eura za Andrijevicu.

- Sredstva koja nijesu realizovana za 2022.godinu, treba pitati Zdravka Krivokapića i Milojka Spajića - kazala je Božović.

Narodni poslanik Milun Zogović je kazao da je zahvaljujući inicijativi koalicijje ZB CG izmjenjen Zakon o slobodi vjeroispovjesti, kao i da su izglasali set zakona kojim su oslobodili crnogorsko tužilaštvo.

Zogović je istakao da ako koalicija ZBCG uđe u Vladu, povući će priznanje Kosova kao nezavisne države dok je Dritanova Vlada podržala prijem lažne države Kosovo u Savjet Evrope, a za Milojka i Jakova je Kosovo završena stvar.

Narodni poslanik Dejan Đurović je naveo da Vlade kao što su bile Abazoviceva  i Zdravka Krivokapića više nikada ne smiju da se ponove. Da se nijesu uhapsili oni koje je trebalo odavno uhapsiti: Katnić, ekipa oko Veljovića, šverceri cigara i ostali.

Đurović je istakao plan ZBCG o povećanju penzija kroz ulaganja PIO fonda i da penzioneri sami sebe isplaćuju kroz energetski sistem Crne Gore.

- Besplatno školovanje je dug prema našim građanima i jednaka šansa za sve. Kao i da se koalicija ZBCG snažno zalaže za projekat Open Balkan - kazala je Đurović.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je kazao da je jedino koalcija ZBCG ostala ista kakva je bila 30. avgusta, koja se bori za iste vrijednosti kao i da zahvaljujući amandamnima poslanika kluba DF učinjeno za sjever Crne Gore ali da će mnogo više, od onog momenta kada koalicija ZBCG bude u Vladi.

Kandidat za poslanika Andrija Babović je istakao da  su pojedinci punili svoje džepove od koncesija kojim su opustošili šume i pravili hidrocentrale, ali te hidrocentrale će se  vratiti državi odnosno opštine Andrijevica od kojih će Andrijevica stvoriti nova radna mjesta kao i nove investicije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:17