Knežević / - FOTO: MIćKO VUJISIć
02/10/2022 u 19:08 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Bez obzira što je Zeta opština to Ivana Vukovića, neće spasiti debakla na izborima

Poručujemo Vukoviću da mu nećemo dozvoliti da gradi kolektor, poručio je nosilac liste Mihailo Asanović

Predstavljanjem predizbornog programa koalicija Demokratski front i Prava Crna Gora "Za budućnost Zete" u naselju Cijevna počela je prvu konvenciju uoči predstojećih lokalnih izbora u Zeti koji su zakazani za 23. oktobar.

Mihailo Asanović, nosilac liste kazao je da nude najbolji program.

image

Asanović

- FOTO: MIćKO VUJISIć

- Ono što ćemo uraditi u prva dva mjeseca jeste da ćemo preimenovati aerodrom kojem je Miomir Mugoša promijenio naziv. Takodje tražićemo raskid ugovora koji je potpisao Ivan Vuković, gradonačelnik sa firmom i ustupio im zemlju od aerodroma ka kružom toku. Mi tražimo ono sto nam pripada: porez od manastira Dajbabe do Honde i linijom prema Kućama Rakića. Bitan je prostor da pričuvamo investitore. Gornja Zeta je ugrožena zbog asfaltnih baza čije ćemo uklanjanje tražiti. Problem je i bazen crvenog mulja. I pored svega toga, oni će da postave kolektor. Poručujemo Vukoviću da mu nećemo dozvoliti da gradi kolektor. Izmještanje asfaltnih baza, otvaranje vrtića, izgradnja kapele i rješavanje problema raskrsnice su nam prioriteti za ovaj dio Zete - naveo je Asanović. 

image
- FOTO: MIćKO VUJISIć

Milan Knežević, jedan od lidera DF-a kazao je da je prvo slavljeničko vece nakon 30. avgusta imali su upravo na ovom mjestu u Zeti. 

- Od tog dana do 1. oktobra 2022. godine izdešavalo se toliko događaja da svi imamo osjećaj da smo živjeli dva života, a umrli 22 puta. Vjekovni san Zećana je da upravljaju svojim resursima, a Zeta je dobila opštinu samo da Zećani ne bi mogli glasati u Podgorici. Bez obzira sto je Zeta zakonom postala samostalna opština Ivana Vukovića niko je može spasiti debakla. Ostalo je nejasno kome pripada vodoizvorište i koliku će korist imati Zeta od koncesija iz Morače i aerdroma Golubovci. Jasno je da je Zeta postala opština bez ruku i nogu. U prošlosti Zeta je bila temelj duhovnosti i državnosti u Crnoj Gori. Ovo je najbogatije istorijsko mjesto. Bitno je da svi vi shvatite značaj ovih izbora jer od pobjede naše liste zavisi da li ćemo uspjeti da vratimo ono sto je naše, a oteto nam je. Ovo ne treba da doživite kao politicku borbu. Svi živimo istu muku - zaključio je Knežević. 

Miroslav Brajovicćiz DF-a smatra da tri decenije isti ljudi vode državu.

- I vidimo gdje smo došli. Od Zete sve su uzeli, samo nisu dušu. Ovo što su uradili nisu uradili ni okupatori. Zato 23. oktobra DPS odlazi sa političke scene. U Zeti ce doživjeti debakl - zaključio je Brajović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:18