Miodrag Lekić / - Lazar Ružić
09/03/2023 u 11:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić: Nijesam prepreka da Abazović formira Vladu, moramo znati ima li većinu za to

Lekić je rekao da, iako i dalje ima status mandata, neće biti prepreka da se formira vlada sa Abazovićem kao premijerom

Mandatar za sastav Vlade i čelnik Demosa Miodrag Lekić uputio je juče pismo liderima parlametarne veĆine u kome traži informaciju ima li dovoljno podrške da se formira vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem. Lekić je rekao da iako ima status mandata i dalje, neće biti prepreka da se formira vlada sa Abazovićem kao premijerom, piše portal RTCG.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Konstatujući da jučerašnji sastanak koji sam zakazao nije imao svoj završetak, još manje politički ishod, dužan sam, zbog još uvjek statusa mandatara, na novo obraćanje kolegama.

Između ostalog i zbog obaveze informisanja javnosti što, sada već i do nepristojenosti prema medijima i novinarima, i dalje izbjegavam.

- Stanje stvari ukazuje na najmanje četiri bitna momenta.

a) Formiranje vlade sa zvanično i potpisima predloženim mandatarom nije moguće u ovom trenutku. Nemogućnost proističe zbog odbijanja koalicije " Crno na bijelo" da učestvuje u tome i tako stvori potrebnu većinu od 41. Razumije se, sasvim legitimno. Nije mi poznato da li se eventualno još neko u međuvremenu pridružio istom stavu.

b. Jučerašnji sastanak je prekinut s ciljem da kolega Abazović sagleda mogućnosti pronalaženja imena poslanika koji bi u dovoljnom broju , dakle 41, podržao vladu sa njim na čelu, u parlamentu.

Još nemamo do kraja tu informaciju, barem meni nije poznata.

c. Iduće nedjelje ističe rok trajanja mandata mandatara sa drugim posledicama pravnog - političkog karaktera.

d. U tom kontekstu dužan sam da javno preduzmem određene, završne korake.

- Zbog navedenog molim za odgovor o poslednjem stanju situacije oko eventualno pronađene većine koja bi podržala kolegu Abazovića za formiranje vlade. Ponavljam da, iz više razloga, ja tome nisam prepreka.

Danilović: Predloženo da se mandat da Abazoviću, bio sam protiv

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:42