Milatović / Foto: SRDJAN BOLJEVIC
02/10/2022 u 16:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović poručio Vukoviću: Ubrzo će građani Podgorice DPS-u dati jasan odgovor

I Vuković i DPS su imali vremena da pokažu šta znaju i umiju, kazao je on

Nosilac liste pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Podgorici Jakov Milatović kazao je da se gradonačelnik Ivan Vuković, "kao svi sadašnji i prethodni saborci iz njegove partije", sjete penzionera "samo u predizbornoj kampanji".

On je komentarisao najavaju Vukovića, koji je nosilac liste pokreta "Svi za naš grad" za predstojeće lokalne izbore, da će Glavni grad, ako izostane pomoć Vlade, izdvojiti sredstva za izgradnju četvrte zgrade za penzionere.

- Dok su drugi radili na povećanju minimalnih plata i penzija, iz DPS-a su plašili građane da će nas reforme 42. Vlade odvesti u bankrot, i ubjedjivali da je 222 veće od 450, a da je zamrzavanje penzija ili usklađivanje od 0,5 odsto bolje od povećanja penzija od skoro 10 procenata. Da je potpredsjedniku DPS-a i neustavnom gradonačelniku prioritet bolji standard, veće plate i penzije, ne bi se kandidovao u ime političke organizacije koja nas decenijama gura u siromaštvo i bijedu. Zar nije isti Ivan Vuković prije par mjeseci izjavio da našem društvu nijesu bitne plate od 1.000 eura- naveo je Milatović.

Dodaje da "odlazeća vlast" vjerovatno "žali zbog čega se razvija svijest građana o njihovoj štetnoj ulozi u kreiranju siromašne zajednice, koju bi kontrolisali, te tako loš finansijski status građana eksploatisali, zarad ličnih i uskopartijskih interesa".

- Takvo društvo je nepovratna prošlost. Stoga, gospodin Vuković i DPS su imali vremena da pokažu šta znaju i umiju. A ubrzo će im i građani Podgorice dati jasan odgovor. Zato, dolazi vrijeme kada će odgovorni ljudi preuzeti rukovođenje Glavnim gradom i ubrzati razvoj Podgorice. Nastavićemo da radimo u interesu penzionera i svih socijalno ugroženih kategorija- zaključio je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:23