Neda Ojdanić / - SNP
29/05/2023 u 18:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neda Ojdanić: Naša djeca su naša budućnost, podržimo ih

Česta pojava vršnjačkog nasilja dovodi nas na razmišljanje, šta radimo pogrešno, zašto smo se udaljili od instituta kakav je porodica, da li pružamo dovoljno ljubavi i pažnje našoj djeci, i da li smo se kao nosioci vlasti odgovorno suočili sa ovom vrstom nasilja, kazala je državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih

Ulaganje u obrazovanje je ključ uspjeha, pomozimo našoj djeci da ostvare svoj potencijal. Svaki euro uložen u znanje, obrazovanje i zdravlje naše djece je direktna investicija za bolju budućnost svih nas, kazala je Neda Ojdanić, državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih.

- Djeca koja vrše nasilje, u najvećem broju slučajeva, imaju pozitivan stav prema nasilju i rješavanju konflikata na taj način. Takav stav može biti posljedica učenja po modelu - u okviru porodice ili socijalnog okruženja u kojem dijete odrasta ili posledica iskustva pretrpljenog nasilja u porodici i/ili u vršnjačkoj grupi - kazala je Ojdanić.

Ističe da česta pojava vršnjačkog nasilja dovodi nas na razmišljanje, šta radimo pogrešno, zašto smo se udaljili od instituta kakav je porodica, da li pružamo dovoljno ljubavi i pažnje našoj djeci, i da li smo se kao nosioci vlasti odgovorno suočili sa ovom vrstom nasilja.

- Kao društvo i država moramo se vratiti našim pravim vrijednostima, porodici, pružanju sigurnog i toplog utočišta našoj djeci, razgovoru i bavljenju sportom.

Sport je platforma koja ujedinjuje našu djecu, istovremeno ih udaljava od nasilja. Iskoristimo moć sporta za budućnost naše djece bez nasilja. Fer plej u sportu naučiće našu djecu da se fer i hrabro bore i sa životnim izazovima. Radićemo na unapređenju sporta - navodi Ojdanić.

Kako je istakla, Socijalistička narodna partija uvijek se zalagala da prave, istinske vrijednosti treba isticati i njegovati, ostajemo na tom fonu i u narednom periodu, kao dio buduće vlasti nastojaćemo da ulažemo u sport i obrazovanje, da naša djeca rastu u zdravom okruženju. 

- Za našu djecu, za sport, za obrazovanje, za porodicu,  za tebe - kazala je državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 09:16