/ ANDRIJA NIKOLIĆ - foto: DPS
26/03/2023 u 12:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Državni organi prijete dijaspori, podnijećemo prijave ako se to nastavi

Kako je naveo, DPS poziva sve ljude u našoj dijaspori da slobodno glasaju na ovim i svim budućim izborima

Član predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Andrija Nikolić, kazao je da stalni pritisci na dijasporu Crne Gore iza kojih, kako navodi, stoje zvanični državni organi poprimaju obrise skandalozne histerije.

- Umjesto da pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arben Jakupi izrazi zahvalnost dijaspori na tome što ne propušta priliku da pomogne svojoj domovini i njenim građanima, odvažio se da javno prijeti našim ljudima iz dijaspore da će biti obespravljeni, tako što im se u perpsektivi može oduzimati pravo glasa. Nema tu ništa čudno, Jakupi radi po uputstvima ostataka apostolske Vlade Zdravka Krivokapića, u kojoj su sjedjeli i populisti iz Evrope sad i koja je na početku svog mandata pokušala da progura dokument kojim bi i formalno dijaspora bila diskriminisana i nepravedno odstranjena, i to čak pod prijetnjom oduzimanja crnogorskog državljanstva- naveo je on.

Poručuje: "To im tada nijesmo dozvolili, a ni sada nećemo dopustiti bilo kakav pokušaj obespravljivanja naših građana koji privremeno žive i rade u inostranstvu".

- Stoga, poručujemo i Milatoviću i Jakupiju da su ideje koje ovih dana zastupaju - od isljeđivanja dijaspore do ukidanja prava glasa - kažnjive zakonom i da nećemo oklijevati da podnesemo krivične prijave protiv inicijatora ako se prijetnje, govor mržnje i pokušaji diskriminacije nastave- rekao je Nikolić.

Kako je naveo, DPS poziva sve ljude u našoj dijaspori da slobodno glasaju na ovim, i svim budućim izborima.

- Da svojim glasom odrede sudbinu svoje države i pravac njenog daljeg razvoja kako bismo Crnu Goru zajedničkim snagama pridružili demokratskim državama, baš onakvim u kojima trenuto živi i radi naša dijaspora- zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:08