/ - DANILO PALEVIć - FOTO: SNP
28/05/2023 u 16:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Palević: Besplatan školski prevoz za svako dijete sa sela

Kako je naveo, ovaj problem već dugo datira, i predstvaljajo je jedan primjer nebrige

Predsjednik OO SNP Bijelo Polje, Danilo Palević, kazao je da djeci koja putuju do matične škole biće obezbijeđen besplatan prevoz do škole i nazad.

- Svjesni činjenice da mjesečne karte dosta koštaju i toga da većina roditelja koji žive na selu privređuju i izdržavaju svoje porodice bavljenjem poljoprivredom i stočarstvom, te kako bi olakšali školovanje svoj djeci koja žive na selu biće obezbijeđen besplatan prevoz do škola, u kojem god se dijelu teritorije Crne Gore nalazili. Na taj način daćemo podsticaj da se djeca školuju i idu bezbrižno do svojih škola, olakšaćemo njihov blagovremen dolazak i boravak u školi, a i podstaći naše mlade bračne parove da ostaju na selu i djecu podižu u prirodnom i zdravom okruženju- istakao je on.

Kako je naveo, ovaj problem već dugo datira, i predstvaljajo je jedan primjer nebrige.

- A rezultat te ranije nebrige je dovodio do toga da se svake godine drastično smanjivao broj žitelja naših sela. SNP se oduvijek zalagala za razvoj i očuvanje sela i ostanak mladih na selu, vođeni time da nam je očuvanje porodice kao najbolje društvene vrijednosti na prvom mjestu, borićemo se da olakšamo i dovedemo, kroz sve ove svakodnevne olakšice, do boljeg životnog standard naših građana.  Kao dio 43. Vlade, naša partija je pokazala i dokazala da ne govorimo “prazne priče”, već djelamo i ispunjavamo sve ono što smo obećali, na šta smo ponosni. Nikada nas nije vodio populizam, pa neće ni ovog puta. Građani su nam na prvom mjestu, a poseban fokus u narednom periodu biće stavljen na razvijanje sjevera Crne Gore i svih naših sela- istakao je Palević.

Socijalistička narodna partija je, kako tvrdi, spremna da odgovori svim potrebama građana, ovom problemu će stati na kraj.

- Prvo kroz utvrđivanje broja djece koja putuju do svojih škola, zatim pravljenje plana linija kojim su obuhvaćena sva seoska naselja u Crnoj Gori, te ćemo inicirati i nastojati na tome da se kroz budžetska sredstva subvencionše đački prevoz, kako bi bio besplatan za sve učenike.  Mladi ljudi su stub svakog društva, SNP je uvijek i ostaće na očuvanju naše kulture, tradicije i pravih vrijednosti, obezbijedićemo to da se prevoz učenika do škole odvija nesmetano, redovno, bezbjedno i besplatno. Nastavljamo da ulažemo u sve sfere našeg društva- naveo je Palević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:56