/ Foto: Lazar Ružić, Arhiva
22/03/2023 u 20:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Proglašeni konačni rezultati lokalnih izbora u Pljevljima

Konstitutivnom sjednicom presjedavaće najstariji odbornik novog saziva lokalnog parlamenta

Na sjednici Opštinske izborne komisije koja je održana večeras u 18 časova, proglašeni su konačni rezultati lokalnih izbora u Pljevljima, javlja PV Informer.

Na osnovu jutros pristigle odluke Ustavnog suda o odbacivanju prigovora koji se odnose na lokalne izbore, koji su u opštini Pljevlja održani 23. oktobra prošle godine, konstatovani su konačni rezultati lokalnih izbora u Pljevljima, piše PV Informer.

Konačni rezultati lokalnih izbora će u toku narednog dana biti objavljeni na sajtu Opštinske izborne komisije Pljevlja, a istovremeno i poslati Službenom listu Crne Gore na objavljivanje, sa čime se rad komisije završava.

Posle objavljivanja konačnih rezultata Dragiša Sokić, predsjednik lokalnog parlamenta ima obavezu da sazove konstitutivnu sjednicu SO u roku od 15 dana od dana proglašenja konačnih izbornih rezultata i da odredi datum zasjedanja u roku od 15 dana.

Konstitutivnom sjednicom presjedavaće najstariji odbornik novog saziva lokalnog parlamenta.

Na lokalnim izborima u Pljevljima održanim 23. oktobra prošle godine Demokratski front je osvojio 12 mandata, Koalicija okupljena oko DPS-a 9 mandata, Demokratska Crna Gora i Pokret Evropa sad osvojili su po četiri mandata, Pokret za Pljevlja dva odbornička mjesta. Po jedan odbornički mandat osvojili su Ujedinjena Crna Gora, Socijalistička narodna partija i GP URA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 07:08