/ ILUSTRACIJA: Ž.B.
30/10/2022 u 15:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šavnik: Prijave protiv dvije osobe zbog sprječavanje održavanja glasanja i uništavanja dokumenata

Sumnja se da su ova lica kao članovi biračkog odbora uništili više glasačkih listića na biračkom mjestu broj 1 u Šavniku

Policija u Šavniku će protiv M.V. i M.L. podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo sprječavanje održavanja glasanja u sticaju sa krivičnim djelom uništavanje dokumenata o glasanju.

- Sumnja se da su ova lica kao članovi biračkog odbora uništili više glasačkih listića na biračkom mjestu broj 1 u Šavniku. Takođe, krivična prijava će biti podnijeta i protiv člana biračkog odbora D.G. (36), na biračkom mjestu broj 14 u tom gradu. On se sumnjiči za krivično djelo povreda prava glasanja u produženom trajanju u sticaju sa krivičnim djelom sprječavanje održavanja glasanja. Osim toga, policija će protiv ovog lica podnijeti i prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru. D.G. je fizički napao jedno lice kojom prilikom mu je nanio lake tjelesne povrede. Protiv predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu broj 13, M.A. (38) policija će nadležnom tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja, koje je izvršio na način što je jednom licu onemogućio vršenje prava glasanja- navode iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. mart 2023 13:41