/ FOTO: SNP
22/11/2022 u 21:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNP: Pojedinac prinuđen da brani pravo da bira, pa makar to bilo i u Šavniku

Ističu da je država je dužna da svakom građaninu omogući jednako ostvarivanje izbornog prava ali samo ako je to pravo stečeno u skladu sa zakonom

"U Šavniku se ne brani samo izborna volja", riječi su zaštitnika ljudskih prava i sloboda g-dina Siniše Bjekovića, poručuju iz SNP-a.

(FOTO i VIDEO) Bjeković za "Dan": U Šavniku se brani država koja garantuje prava svima

-Zaštitnik se očigledno iznenada probudio iz zimskog sna, pa mu je promaklo da su građani koji pokušavaju da ostvare izborno pravo isto stekli izvršenjem niza krivičnih djela i sve to uz podršku dijela institucija sistema koje i sam Zaštitnik predstavlja. G-din Bjeković izgleda zastupa tezu da je zadatak države da štiti učinioce krivičnih djela- navode oni.

Dodaju:"Gospodine Bjekoviću, pojedinac nije riješen da svojom samovoljom rješava određena pitanja, već  prinuđen da svojom odlučnošću brani pravo da bira i bude biran u situaciji kada je drzava koju i Vi predstavljate zakazala, pa makar to bilo i u malom Šavniku. Nije ovdje riječ o pravljenju bilo kakvih izuzetaka već se konačno mora stati na put obrascu ponašanja koji je stvorio sistem čiji ste i sami dio i u kojem ste izabrani da štitite prava građana, ali ne selektivno i po nalogu centara moći, već svih".

-U Šavniku imamo i primjer sa ponovljenih izbora da su lica iz druge opštine koja su nanijela tjelesne povrede članu biračkog odbora i potpuno demolirala prostoriju u kojoj su se održavali izbori, već naredne sedmice bez imalo stida došla opet da glasaju. G-din Bjeković je očito zaštitnik prava i ovakvih lica, a to je ono što treba sve nas da deprimira-smatraju u SNP-u.

Ističu da je država je dužna da svakom građaninu omogući jednako ostvarivanje izbornog prava ali samo ako je to pravo stečeno u skladu sa zakonom, u suprotnom dužna je da sankcioniše svakog ko to prava pokušava steći izvršenjem krivičnih djela, i tako pošalje poruku svima drugima koje su granice ostvarivanja individualnih prava. 

-Ako 20 punoljetnih građana koji se međusobno ne poznaju u cilju promjene prebivališta prijavljuju kao adresu stanovanja stambeni prostor od 40m2 i ako je suditi po izlaganju g-dina Bjekovića funkcija drzave je da zaštiti prava ovih građana a na štetu svih onih koiima su ovakve zloupotrebe prava strane-zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:37