/ - SCREENSHOT YOUTUBE
09/06/2023 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Poznajem Do Kvona, to je jedan prevarant

Kazao je da se sa Do Kvonom posljednji put sreo prošle godine, ali da kao fizičko lice nije mogao znati da li je na potjernici

Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić kazao je da je južnokorejski "kralj kriptovaluta" Do Kvon prevario firmu u kojoj je on radio 2018. godine za 75.000 eura.

- Znam ga dobro. To je jedan prevarant- kazao je Spajić u završnoj debati na Televiziji Vijesti.

On je rekao da ni on ni PES nisu uzeli ni cent od Do Kvona niti bilo koga sa Interpolove potjernice. On je rekao da je optužen bez ijednog dokaza i pozvao premijera Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da javnosti ponude dokaze.

Pitao je i kako znaju šta se navodno nalazi u zapečaćenom materijalu koji je oduzet od Do Kvona. Ocijenio je da se radi o nezapamćenoj kampanji i zloupotrebi državnih institucija.

Kazao je da se sa Do Kvonom posljednji put sreo prošle godine, ali da kao fizičko lice nije mogao znati da li je na potjernici. Pojasnio je da se u trenutku susreta nije znalo ni da li je Do Kvon prevario firmu u kojoj je on radio ili se radi o hakovanju ili nekoj grešci.

Spajić je u debati na RTCG-u upitao nosioca liste koalicije "Hrabro se broji" Aleksu Bečića da li je on saglasan sa zloupotrebama Vijeća za nacionalnu bezbjednost, te da li smatra da je on prijetnja po bezbjednost Crne Gore.

Bečić je odgovorio da nije tu da vjeruje njemu, Janku, Marku ili Petku.

- Ovo treba da bude uređena država, mi smo se borili za nezavisne i jake institucije zbog toga smo reformisali tužilaštvo i za mene je jeedino mjerodavan sud. Ja nisam, za raliku od nekih kolega, član Vijeća za nacionalnu bezbjendost. Tako da nemam pristup tajnim podacima jer bi tim povrijedio zakon, pa samim tim ne mogu da cijenim opravdanost zakazivanja sjednice, tajminga ili obima pitanja o kojima treba da se ta sjednica bavi - odgovorio je bečić.

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević kazao je da nije u toku sa kriptovalutama.

- Pa me cijeli svijet kriptovaluta, Kotrel, Kvon i sve što ide uz to baš začudilo da to postoji, jer baš i nisam u toku sa kriptorudarenjem. Ali nije isključeno, s obzirom na to kakva je poljoprivredna proizvodnja, da počnemo da saradimo kriptovalutu - naglasio je on.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je da su kriprovalute veliki bezbjednosni rizik za finansiranje transakcija kod narkokartela, za pranje novca, finansiranje terorizma, te da ih sve veće ozbiljne bezbjednosne agencije smatraju bezbjednosnim rizikom.

- PzP će učiniti sve da istraži ko je doveo prevarante sa kriptovalutama, da li su finansirali neke političke partije, ko im je dao državljanstva, kako je radio bivši premijer Zdravko Krivokapić i njegova porodica - poručio je Medojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. oktobar 2023 01:52