/ - FOTO: VIKIPEDIJA
28/09/2022 u 18:05 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Plužinama dvije liste vraćene na doradu: DPS-u, SD-i i pokretu URA „fali“ žena

Imaju rok od 48 sati da otklone te nepravilnosti, rekao je Jokanović

Opštinska iborna komisija( OIК)  u Plužinama na današnjoj sjednici od pet predatih listi za predstojeće lokalne izbore potvrdila je tri.

Predsjednik OIК-a Milodarko Jokanović za Portal Dana je kazao da su na doradu vraćene liste    

Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD) „Prava stvar-koalicija napredak za Plužine-DPS-SD“ i lista Pokreta URA „Može Piva! Može Crna Gora!- dr Dritan Abazović“.

-Provjerom smo kontatovali da na pomenutim izbornim listama nije ispoštovan procenat učešća žena. Imaju rok od 48 sati da otklone te nepravilnosti- rekao je Jokanović.

U plužinskoj skupštini je 30 odbornika, a prema pravilima koje nalaže zakon treba da bude deset žena, što su partije morale da ispoštuju na svojim izbornim listama.

OIК Plužina je potvrdila izborne liste Socijalističke narodne partije (SNP) „Plužine znaju zašto“, zatim listu koju je predala Nova srpska demokratija „Za budućnost Pive“  i koalicionu listu Demokratske Crne Gore i Demokratske srpske stranke „Aleksa Bečić-Demokrate-DSS.- Idemo ljudi“.

U Šavniku OIК je potvrdila sve tri predate liste pa će u izborima 23. oktobra u tom gradu učestvovati koalicije DPS-SD „Prava stvar- nastavljamo domaćinski za Šavnik“, Demokrata, Pokreta „Evropa sad“ i Ujedinjene Crne Gore „„Idemo ljudi“ i koalicija SNP-a, Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije (DNP) „Za budućnost Šavnika“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:10