06/06/2023 u 15:20 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO INTERVJU) Ibrahimović: Nema stabilne Vlade bez Bošnjačke stranke, Marko i Meho moraju imati ista prava

Podsjetio je da u 42. Vladi nije bilo predstavnika manjinskih naroda i ocijenio je da "nijedan projekat ne može uspjeti ako se odreknemo skoro četvrtine svoga potencijala"

- Ne možemo pričati o građanskoj i demokratski razvijenoj Crnoj Gori i stabilnoj, proevropskoj Vladi bez Bošnjačke stranke. Mi smo faktor stabilnosti i garant evropske perspektive države - poručio je Ervin Ibrahimović nosilac liste "Jasno je - Bošnjačka stranka". 

Podsjetio je da u 42. Vladi nije bilo predstavnika manjinskih naroda i ocijenio je da "nijedan projekat ne može uspjeti ako se odrekne skoro četvrtine svoga potencijala".

- Na sjeveru gdje dominantno žive Bošnjaci skoro da nije bilo ulaganja. Oni koji budu odlučivali o budućnosti Crne Gore i koji žele njen prosperitet, moraju u pravom smislu pokazati da su za ravnomjerni regionalni razvoj. Moraju se iskoristiti onoliki resursi na sjeveru, a to će biti i najbolja poruka investitorima da ulažu u Crnu Goru. Takav potencijal kakav ima sjever rijetko koje zemlje regiona imaju. 42. Vlada nije ni pokušala da ukaže na prednosti sjevera. U 41. Vladi, kada se pitala i Bošnjačka stranka, započeti su ozbiljni projekti na sjeveru. Mi smo uvijek za promjene, ali ne za promjene radi promjena. Želimo da prosječna plata na sjeveru barem približno bude kao na jugu i u središnjem dijelu Crne Gore. Marko i Meho moraju da imaju ista prava, borimo se da bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost ova država bude jednaka za sve i da Crna Gora pripada svima jednako - poručio je Ibrahimović u emisiji "Intervju" veb portala Dan.

​On je kazao da ta partija već 14 godina izlazi samostalno na izbore što je, kako je ocijenio, odlika onih partija koje su sigurne u ispravan rad.

- Nije slučajnost da Bošnjačka stranka izlazi samostalno jer vjerujemo da smo do sada radili, radili smo za dobrobit građana i da su to građani i prepoznali. Nije slučajno što rastemo, dok su se drugi bavili nama, mi smo vodili autonomnu politiku- rekao je Ibrahimović.

On je kazao da su građani zadovoljni njihovim programom te da ih podržava sve više mladih ljudi.

- Sigurno je da ćemo povećati broj mandata i napraviti najbolji rezultat od osnivanja. Ne radi se samo o procentima, ovih dana imamo promocije širom Crne Gore i ne mogu da sakrijem zadovoljstvo što nam se u kampanji pridružuju mladi ljudi.Mi ćemo biti jedina parlamentarna stranka i jedina stranka iz aktuelne Vlade koja će zabilježiti rast. To je potvrda da radimo ispravnu politiku- poručio je Ibrahimović.

Lider Bošnjačke stranke kazao je da se ta partija bori za vladavinu prava u pravom smislu te riječi.

- Ne možemo biti dio EU ukoliko ne usvojimo sve standarde koje ima savremeni svijet. Poglavlja 23 i 24 ne doživljavamo kao omču oko vrata, nego kao snažnu poruku da je naše društvo spremno da usvoji sve demokratske vrijednosti. Moramo omogućiti nezavisnost rada pravosudnih institucija- poručio je Ibrahimović.

On je kazao da će novoj Vladi, u kojoj će kako je rekao, sigurno biti i Bošnjačka stranka, prioriteti biti vladavina prava i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ibrahimović je ocijenio neumjesnim optužbe za partijsko zapošljavanje.

- To je neko iz političkih interesa stvarao takvu atmosferu protiv Bošnjačke stranke i mene kao ministra. Sve te priče će proći, ostaće rezultati. Kao odgovoran čovjek, išao sam da radim, a ne da se fotografišem, rezultati su iza nas. Brine me što u mojoj Crnoj Gori gdje se svi borimo za društvo jednakih šansi, neko prekorači crtu i krene u pravcu diskriminacije da Bošnjaci ne treba da se zapošljavaju u MKI, onda treba da se zabrinemo.Ja ne dijelim ljude po vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti, svi to znaju- poručio je Ibrahimović.

On je poručio da je BS stranka sa najvećim koalicionim potencijalom.

- Mi smo strpljivo gradili mostove saradnje dok su drugi širili nacionalizam,dokaz je i ova Vlada u koju smo snažno vjerovali. Nije kriva Bošnjačka stranka nego oni koji nisu dijelili iste vrijednosti kao mi. Sa nama u novoj Vladi mogu sarađivati oni koju se budu zalagali za bolji standard građana, za evropske integracije, koji imaju nultu toleranciju na korupciju i kriminal, oni koji su protiv diskiminacije i zalažu se za ravnomjerni regionalni razvoj- zaključio je Ibrahimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:17