/ - FOTO: DAN
01/06/2023 u 10:33 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO INTERVJU) Perović Ivanović: Ni treća Vlada neće biti stabilna, prave se koalicije samo da bi se uzela vlast

Ona je istakla da bi lista na čijem je čelu mogla biti dio koalicije u kojoj su stranke koje Crnu Goru vide kao građansku, sekularnu i evropsku državu

Treća Vlada teško može biti stabilna jer partije prave koalicije samo da bi uzele vlast, ocijenila je Dragica Perović Ivanović, nosilac liste "Da, mi možemo".

Ona je istakla da bi lista na čijem je čelu mogla biti dio koalicije u kojoj su stranke koje Crnu Goru vide kao građansku, sekularnu i evropsku državu.

- Crna Gora takva i treba da bude, država u kojoj pod jednakim uslovima žive i Crnogorci i Srbi, Albanci, Romi...Crna Gora jedino takva ima budućnot- kazala je ona. 

Istakla je da zastupa politiku potpunog diskontinuiteta dosadašnje politike.

- Građanima je dosta političara, svi oni, koliko god imali lijepe priče, svi su participirali u vlasti i imali su vremena da ispune ono što su obećavali. Građani su shvatili da je njihov glas važan- kazala je ona.

Zalaže se za potpunu depolitizaciju sudstva i svih državnih institucija.

- Doveli bi na ključna mjesta ljude koji imaju reference, koji su najbolji po svom znanju, umijeću i iskustvu, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju. Postoji način uz pomoć novih tehnologija, da se ispitivanja prijavljenih kandidata obavljaju javno, da javnost bude upoznata i da im bude jasno da li je na određeno mjesto izabran najbolji kandidat. Kada u Crnoj Gori zaživi meritokratija, a ne partitokratija, sve će drugo biti lako rješivo- zaključila je ona.


Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 00:56