/ - YOUTUBE/SCREENSHOT
19/03/2023 u 12:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Šef OEBS/ODIHR izborne posmatračke komisije: Trenutno je aktivno 200 naših posmatrača

Mi vjerujemo da će nalazi koje ćemo imati sjutra biti jednake snage kao u svakoj posmatračkoj misiji. U svim zemljama koristimo istu metodologiju za posmatranje izbora, naveo je on u izjavi za medije prije obilaska biračkog mjesta u JU Srednjoj gradjevinsko-geodetskoj školi "Ing. Marko Radević"

Šef OEBS/ODIHR izborne posmatračke komisije Tamas Meszerics danas obilazi nekoliko biračkih mjesta po Crnoj Gori i kaže da nije prvi put ovdje. Pojasnio je da misija posmatra izbore u svojoj sveukupnosti, kao i to koliko Crna Gora poštuje obaveze koje je preuzela međunarodnim ugovorima.

- Ovdje smo sa osnovnim timom koji ima 11 osoba i sa širim timom, od 7. februara. U okviru naše misije ima 200 posmatrača u ovom momentu u Crnoj Gori. Mi vjerujemo da će nalazi koje ćemo imati sjutra biti jednake snage kao u svakoj posmatračkoj misiji. U svim zemljama koristimo istu metodologiju za posmatranje izbora, naveo je on u izjavi za medije prije obilaska biračkog mjesta u JU Srednjoj gradjevinsko-geodetskoj školi "Ing. Marko Radević".

Istakao je da dok je u toku izborni dan oni ne mogu dati izjave o kvalitetu.

- Tek sjutra, kada ćemo imati pres konferenciju u 14.30 sati. Tada ćemo prezentovati preliminarne zaključke. Ne možemo podijeliti informacije šta smo vidjeli na bilo kom izbornom mjestu do kraja izbora, naveo je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:52