/ - VUKOVIĆ I IVANOVIĆ- FOTO: RTCG
20/03/2023 u 20:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković: Ostvarili smo cilj; Ivanović: Pobjeda Đukanovića moguća samo u teoriji

Ivanović je istakao da pokret "Evropa sad" nije osnovan novcem građana, već da su tim novcem "povećane plate i penzije"

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista, Ivan Vuković, kazao je da rezultati izbora pokazuju apsolutnu superijornost političke ponude sa kojom se ta partija  predstavila građanima-

Poručio je da je Milo Đukanović bio ubjedljivo najjači.

- Apsolutno smo zadovoljni, ostvarili smo cilj u prvom krugu. Osim toga, izbori su pokazali i evidentni nedostatak legitimiteta vladajuće većine, tako da su naši zahtjevi za vanrednim parlamentarnim izborima apsolutno opravdani. Milatović je napravio dobar rezultat, ali mi smo zadovoljni i vjerujemo u pobjedu u drugom krugu- kazao je Vuković u emisiji "Naglas". 

Dodao je da je činjenica da je Crna Gora ušla u novu fazu političkog razvoja. 

- Mi smo gotovo tri godine u opozicionom ststusu, ali bez obzira na to, Đukanović je napravio sjajan rezultat na predsjedničkim izborima. Moramo podvući crtu i objektivnije sagledavati stvari, Đukanović je imao 25.000 glasova više od drugoplasiranog, a od 25 opština, pobijedio je u 15... Sve to govori u prilog činjenici da je naša politička ponuda najbolja- istakao je Vuković.

Što se tiče rezučtata u Podgorici, istakao je "da sa voljom glasača nema polemike".

- Sigurno da u Podgorici, u drugom krugu, možemo imati 10.000 glasova više-  ocijenio je Vuković.

Iz Pokreta "Evropa sad", Filip Ivanović, istakao je zadovoljstvo rezultatom u prvom krugu predsjedničkih izbora, koji je, kako je rekao, premašio njihova očekivanja. 

- Bili smo vrlo ozbiljni u svojim razmatranjima, i kada smo kanididovali Milojka Spajića... Njegova diskvalifikacija izazvala je revolt... Potpise podrške Milatoviću sakupili smo za četiri dana, a prognoze su nam govorile da naš kandidat ima 27-28 odsto podrške, što je krajnji rezultat i premašio- rekao je Ivanović.

Ponovio je da građani traže smjenu na političkoj sceni, ali i promjenu ponašanja.

- Pobjeda Đukanovića u drugom krugu biće moguća samo u teoriji- poručio je funkcioner Pokreta. 

Što se Mandića tiče, Vuković kaže da ga nije iznenadio ton njegove retorike tokom kampanje.  Jedan od utisaka, osim rezultata Đukanovića, je dobar rezultat Milatovića, dodao je Vuković. 

Ivanović je odgovorio da Pokret Evropa sad nije osnovan novcem građana, već da su tim novcem "povećane plate i penzije". 

Problematični su potezu aktuelne vlade na polju finansija, i islim da je dobro što ćemo imati izbore u junu i što će omogućiti da naš Pokret bude dominantan u budućoj vladi", rekao je funkcioner PES-a.

Pokret Evropa sad, ocijenio je Vuković, nastao je iz ekonomskog progama Vlade.

- Partija nastaje kada je Vlada izgubila povjerenje, to je prilična manipulacija koja se, za sada, politički isplaćuje. Ljudi su osjetili benefit, što nije održivo, da jeste, ne bi se Vlada dodatno zadužila. Na naplatu dolazi avantura u koju smo gurnuti, zadužujemo se za potrošnju, ne za investicije ili dugove. Živimo u eri populzima, osnovna ideja programa je finansirana našim novcem- poručio je potpredsjednik DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:55