/ - ZA BUDUćNOST CRNE GORE
31/05/2023 u 11:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Za budućnost Crne Gore": U dogovoru sa Srbijom otvorićemo dvije fabrike

U dogovoru sa Srbijom otvorićemo dvije fabrike na sjeveru kako bi se oživio sjever- jasan je Knežević

Iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" je na skupu u Beranama poručeno da svi oni koji žele da njihovi glasovi služe narodu i poštovanju Ustava i zakona, trebaju da glasaju ovaj politički savez, a oni koji to ne žele, bolje da ne izlaze na izbore jer će njihov glas otići marginalizovanim grupama, odnosno DPS-u ili u ambasadorske stranke.

Pozvali su sve građane da pošalju snažnu poruku stradalnim narodu na Kosovu i Metohiji na litiji u Nikšiću koja će se održati 1. juna u 20 časova.

-Naša politička konkurencija ovih dana izbjegava da odgovori na naša pitanja, a to je da međunarodni centri moći žele da naprave koaliciju između PES-a i DPS-a. Pozivam Milojka Spajića da demantuje Miloša Nikolića koji mu je nagovijestio koaliciju sa DPS-om- rekao je Milan Knežević.

Kazao je da ZBCG želi da razvija ideju Open Balkana jer smatra da je to najbolja prilika i perspektiva za razvoj ekonomije i privrede, dok čekamo ulazak u EU. Iznio je i set socio-ekonomskih mjera koje nudi ova koalicija.

-Obeštetićemo žrtve tranzicije kojima je falilo 15 godina do penzije uz nadoknadu do 150 eura. Ojačaćemo stambeni fond i formirati Ministarstvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Obećavamo da čim dođemo na vlast na prvoj sjednici Skupštine Crne Gore kroz izmjene i dopune o Zakona o radu povećaćemo osnovnu platu za 13 posto, tako što ćemo vratiti topli obrok, zimnicu i regres i obeštetiti 90 hiljada naše sirotinje koja radi u megamarketima i mega lancima i koje tretiraju kao robove. Usklađivaćemo penzije sa platama uz rast neto zarade i to će značiti povećanje za 20 posto, a kroz ozbiljne investicije sa kineskom kompanijom ćemo pokazati odgovornost prema sjeveru Crne Gore.  U dogovoru sa Srbijom otvorićemo dvije fabrike na sjeveru kako bi se oživio sjever- jasan je Knežević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:19