Živković sa mladima / - FOTO: DPS
09/06/2023 u 09:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković mladima: Budite uvijek svoji, ne obazirite se na sredinu

Nemojte da birate fakultete ili da imate neki izbor zanimanja koji vas ne ispunjava, poručio je v.d. predsjednika DPS-a

– Nemojte nikada sebi dozvoliti da vam jedan jedini dan bude nesadržajan. Uvijek radite u životu ono što vas ispunjava i nemojte nikada da radite ništa na silu. Radite stvari koje vas čine srećnim i u čemu ćete biti srećni – podijelio je Danijel Živković, nosilac liste "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada" svoje životne stavove i svoja životna načela nevezana za politiku i svoj profesionalni poziv.

On se juče sastao sa mladim ljudima sa kojima je razgovarao o njihovoj poziciji u društvu, značaju obrazovanja i daljeg usavršavanja kao i samoj njihovoj perspektivi i budućnosti kako na ličnom tako i na profesionalnom planu.

Tom prilikom mladi su v.d. predsjedniku DPS-a ukazali na svoja mišljenja povodom aktuelne situacije u kojoj se društvo nalazi, saopštili svoje brige i viđenja kako bi se sadašnja kriza mogla uspješno prevazići.

– Naša sredina je sklona stigmatizaciji, ali vi budite svoji i težite da ostvarite ono što želite. Nemojte da protraćite život u nečemu što vas ne ispunjava, da budete nezadovoljni i da u tom nezadovoljstvu ispunjavate svoje vrijeme. Prije svega nemojte da birate fakultete ili da imate neki izbor zanimanja koji vas ne ispunjava. Ako vidite da vas ne ispunjva napustite to i orijentišite se na to što vas interesuje. I tokom posla, ako vas posao ne ispunjava pa i ako tu imate sigurnu egzistenciju, napustite taj posao idite dalje tražite neki drugi. Tako je i u ljubavi, tako je i u braku i u svemu drugom. Nemojte dozvoliti nikad ništa da radite što vas neće ispuniti. To je suštinska životna poruka i životna lekcija koju bih ja sebi prije svega uputio sa 22, 23 godine meni koji danas imam 35 godina – dao je Živković svoj savje.

Na kraju oni su zajednički zaključili da država mora da radi na stvaranju pretpostavki kako bi se mladim ljudima stvorili osnovni preduslovi da iskoriste svoj potencijal i talenat što će nesumljivo dovesti do njihove bolje i sigurnije perspektive ali i bolje budućnosti naše države.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. septembar 2023 02:32