Suada Zoronjić / Foto: URA
05/10/2022 u 12:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoronjić obećala novu toplanu u Bijelom Polju, parkove i igrališta

Vlada Crne Gore i njen premijer Dritan Abazović spremni su da ulože milion eura, kazala je ona

Građanski pokret URA nakon što postane vlast u Bijelom Polju napraviće novi park i igralište, obećala je nositeljka liste bjelopoljske URA „Može Bijelo Polje, može Crna Gora“ Suada Zoronjić.

- Pored toga, spremni smo za veliki projekat osposobljavanja toplane u stambenom dijelu naselja Rasadnik. Osposobljavanjem kotlarnice/toplane u Rasadniku stvorili bi se uslovi da se površina između zgrada pretvori u funkcionalan prostor, koji bi za preko 200 stanova bio element koji podiže kvalitet života. To će biti jedan od značajnih projekata koje planiramo ostvariti, za koji su Vlada Crne Gore i njen premijer Dritan Abazović spremni da uloži milion eura - kazala je ona. 

Kako je kazala, adekvatnim planiranjem sadržaja u toj budućoj javnoj zelenoj površini omogućio bi se kvalitetniji prostor, čistiji vazduh, a u zimskim mjesecima civilizovaniji i lakši način života naročito za stariju populaciju Bijelog Polja. 

- Nastojaćemo da uključimo zajednicu u planiranje ovog, kao i svih drugih projekata koje planiramo u budućnosti. Naš cilj je da na najbolji mogući način uskladimo realizaciju projekata sa stvarnim potrebama građana (urbani mobilijar, cvijećnjak, začinsko bilje)-  navela je Zoronjić.

Dodala je da će svaki budući plan koji ima u svrhu afirmaciju javnog dobra povezati sa postojećim kao i narednim cjelinama koje promovišu i generišu cjelokupan razvoj Bijelog Polja. 

- Neki od njih su budući kreativni hab Cerovo, poljoprivredni razvoj i svi drugi pojekti koji će označiti bolji, sadržajniji i kvalitetniji život građana Bijelog Polja- zaključila je Zoronjić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:19