06/06/2023 u 10:18 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra gostuju ekipi Lavova

 

Košarkašice Budućnost Bemaxa samo dan nakon osvojenog trofeja Kupa Crne Gore otputovale su za Brčko, gdje će sjutra (18h) gostovati ekipi Lavova u okviru 5.kola Top8 faze WABA lige.

Podgoričanke se obavezama u regionalnom takmičenju vraćaju nakon dvadesetak dana pauze. Poslije trijumfa u derbiju protiv Vojvodine uslijedila pauza zbog posljednjeg ciklusa kvalifikacija za Eurobasket, a zatim je crnogorski šampion tražio pomjeranje meča sa Lavovima zbog obaveza u Kupu Crne Gore, koji je prvi put igran u terminu kao i u muškoj konkurenciji.

Ali, odmah nakon 14.trofeja Kupa,,plave" su se okrenule gostovanju Lavovima.

-Vraćamo se WABA ligi nakon mini pauze.Poslije uspjeha sa reprezentacijom i prvog trofeja ove sezone sa dobrim raspoloženjem odlazimo u Brčko, gdje želimo da opravdamo ulogu favorita i upišemo novu pobjedu – kazala je Dragana Živković,kapitenka podgoričkog kluba.

Budućnost Bemax sa dva meča manje trenutno je treća sa skorom 8-1, dok Celje ima 10-1, a Vojvodina 9-2, a gotovo izvjestan prolaz na fajnal for osigurala i Montana (6-5). Sa druge strane Lavovi su na začelju sa samo jednim trijumfom u glavnoj fazi.

-Situcija oko završnog turnira već je jasna. Ali, do kraja ćemo nastojati da ostvarimo što bolji učinak,jer će se voditi do kraja velika bitka za prvo mjesto. U ovom meču baš zbog toga razmišljamo samo o trijumfu – naglasila je Živković.

Na otvaranju Top8 faze, 11. januara, Budućnost Bemax deklasirala je Lavove – 107:46.

Meč u Brčkom igra se sjutra, sa početkom u 18 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
BEMAXLAVOVI
18. maj 2024 23:17