Сергеј Лавров / - фото: ЕПА
16/06/2022 u 19:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лавров: На Косову и Алабанији већ се може купити оружје испоручено Украјини и то са попустом

- Заиста се надам да осим политичара који неодговорно захтијевају да се Украјини испоручи све што жели, још увијек постоје војна лица која схватају шта је у питању и који схватају ризике који су са тим повезани - рекао је Лавров

 Преносиви ракетни системи „Стингер” и противтенковски системи „Џавелин” које је Запад испоручио Украјини већ се продају на црном тржишту, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

- Наравно, не смета да се мало боље погледа шта се већ дешава са оружјем доступним у Украјини, тим „Стингерима”, „Џавелинима”. Они су већ на црном тржишту. Појавили су се у Албанији и на Косову, о томе се отворено говори и продају се са попустом, да тако кажем. Све у свему, у току је процес освајања црног тржишта - констатовао је Лавров, пренио је Спутњик.

Он је додао да се нада да војска на Западу схвата све ризике повезане са испоруком тешког наоружања Украјини.

- Заиста се надам да осим политичара који неодговорно захтијевају да се Украјини испоручи све што жели, још увијек постоје војна лица која схватају шта је у питању и који схватају ризике који су са тим повезани - рекао је Лавров у интервјуу за НТВ.

Лавров је подсјетио да „Зеленски изјављује: дајте ми далекометно оружје, нећу нападати циљеве на територији Русије”.

- А да ли он Крим сматра територијом Русије? Да ли Донбас сматра територијом ЛНР и ДНР?”, истакао је министар.

Говорећи о украјинским пријетњама да ће разнети Кримски мост, Лавров је рекао да су све пријетње узете у обзир и да ће такви планови пропасти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:14