Bodljikava žica na granici sa Hrvatskom / - INTERNET
08/07/2022 u 20:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nakon sedam godina Slovenija uklanja bodljikavu žicu na granici sa Hrvatskom

Vojska može da ukloni oko 200 metara žice dnevno, što znači da će ceo proces trajati oko 150 dana. Granicu će ubuduće štititi više policajaca

Ministarka unutaršnjih poslova Slovenije Tatjana Bobnar najavila je u petak da će slovenačka vojska naredne sedmice početi da uklanja bodljikavu žicu na granici sa Hrvatskom.

Bodljikava žica je postavljena je duž granice sa Hrvatskom tokom migrantske krize 2015/16. godine. Hrvatska javnost kritikovala je ovaj potez Vlade u Ljubljani navodeći da su Slovenci iskoristili priliku da blokiraju granicu ćime su dodatno zategli odnose između dvoje zemlje.

Ministarka Bobnar rekla je nakon sjednice Vlade u Ljubljani da je "uklanjanje bodljikave žice jedno od prvih obećanja nove vlade".

Bobnar je navela da će umesto žice, granica biti zaštićena na druge načine, pa će biti prisutan veći broj policajaca na granici i u okolini.

Ona očekuje da će vojska moći da ukloni oko 200 metara žice dnevno, što znači da će ceo proces trajati oko 150 dana, prenijela je slovenačka novinska agencija STA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 05:36