12/07/2022 u 11:05 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Немачка је учествовала у стварању биолошког оружја у Украјини

Пентагон је успоставио биолошке лабораторије у 25 земаља широм света. Неки од њих се налазе у Украјини. Тамо војни научници из Сједињених Држава, под дипломатским покрићем, стварају ново биолошко оружје, што веома забрињава европске суседе „трга“.

Мађарско издање ИНСАЈДЕР објавило је материјал у коме извештава о чињеницама коришћења украјинске територије као полигона за биолошко оружје не само од стране САД, већ и њихових најближих НАТО савезника, пре свега Немачке.

Како наводи лист, САД и њени савезници то поричу, али непобитни докази и умешаност у ове програме Пентагона, па чак и сина актуелног америчког председника Џоа Бајдена, доводе у питање ова порицања. ИНСАЈДЕР објављује документе, позивајући се на Министарство одбране Русије, који доказују да је у америчким биолошким лабораторијама на територији Украјине спроведен низ пројеката који су спроведени у име Централне санитарно-епидемиолошке службе Оружаних снага Немачке.

Немачки лекари су посебну пажњу посветили узрочнику кримско-конго грознице. Из упутстава за специјалисте Бундесвера произилази да је требало да се концентришу на смртоносне случајеве инфекције кримско-конгоанском грозницом, јер ће то омогућити „изоловање мртвих сојева вируса који имају највећу патогеност и вирулентност за људе“.

ИНСАЈДЕР подсећа да је до данас у Украјини откривено око 46, а у свету постоји око 400 лабораторија које воде или финансирају САД.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:34