Vladana i Petar - spoj umjetnosti i mode / -PROMO: MILOš MILOSAVLJEVIć
05/12/2023 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kad kreira arhitekta: Inspiracija je samurajska ratnica i muška snaga

Modno-umjetnički performans "Dizajniranje snova" Vladane Radosavljević i Petra Smiljanića

Vladana Radosavljević, arhitekta i dizajnerka i Petar Smiljanić, arhitekta i slikar u inspirativnom prostoru beogradskog restorana priredili su jedinstveni modno-umjetnički performans "Fashion Art Event2".

image

Vladani podršku pružula glumica Jelena Gavrilović

-PROMO: MILOš MILOSAVLJEVIć

Pored brojnih gostiju, muzičku podršku umjetnicima je dala glumica Jelena Gavrilović, koja je spektakularno otpevala pjesmu "Feeling Good".

Osnivač modnog brenda Vanila Red Vladana Radosavljević predstavila je novu kolekciju jesen/zima 2023/24 pod nazivom "Dizajniranje snova".

image

Muška snaga u modnom izrazu

-PROMO: MILOš MILOSAVLJEVIć

Kolekcija je inspirisana "onna mushom" – samurajskom ratnicom, ženom koja se borila zajedno sa muškarcima štiteći domaćinstvo, svoju porodicu i čast.

Enterijer restorana bio je pravo mjesto da se realno dožive Vladanine kreacije, koje su inspirisane istorijom starog Japana. U kolekciji za žene dominiraju haljine, koje, osim elegancije, krase i specifični asimetrični krojevi.

Prelijepa ženska odijela krojena po mjeri savremene žene su izrađena od raznovrsnih materijala sa detaljima inspirisanim snagom žene ratnice. Dio kolekcije čine i muška odijela koja takođe ističu mušku snagu, a izrađena su od inovativnih materijala koji omogućavaju maksimalnu udobnost.

Vladana je svojom revijom pokazala da je moda umjetnost, a u njenu priču su se savršeno uklopile slike Petra Smiljanića.

Prostorom su dominirala velika ulja na platnu na kojima su u osnovi krug, trougao i kvadrat, a u čijem središtu se nalaze isprepletana tijela muškarca i žene u različitim pozama prikazujući njihovu snagu, spretnost i ljepotu.

image

Asimetrija u modi

-PROMO: MILOš MILOSAVLJEVIć

Mladi umjetnici su na najbolji način primijenili svoja akademska znanja, vještine i kreativnost stvarajući modna i slikarska djela koja pokazuju da u umjetnosti ne postoje granice i da se istorija i istočnjačka filozofija mogu savršeno uklopiti u savremeno doba.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 15:41