/ -SHUTTERTSOCK
25/05/2024 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ovo su tri najzdravije namirnice na svijetu

Zdravu ishranu često povezujemo sa izbacivanjem raznih vrsta hrane, ali uključivanje dobrih stvari je takođe dobra ideja.

Dakle, postoje jednostavna pravila koja treba da slijedimo da bi naša trenutna ishrana bila zdravija. Međutim, ako tražimo neke ključne superhrane koje bismo uključili u svoje obroke, Američki časopis za javno zdravlje izdvojio je tri najzdravije namirnice na svijetu.

Dva superobroka za dobar san i regulaciju nivoa šećera u krvi

Sočivo

Sočivo je vrsta mahunarki bogata hranljivim materijama. Nedavno istraživanje je pokazalo da može smanjiti upale u tijelu i da ima antioksidativna i antimikrobna svojstva. Takođe je puna polifenola, za koje nauka sugeriše da mogu pomoći u odbrani od degenerativnih bolesti, kao i vlakana i proteina, što ga čini odličnim za kontrolu šećera u krvi i zdravlje crijeva, piše Vogue. Pored toga, dodavanje sočiva u salatu ili obrok pomoći će nam da se osjećamo siti.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je bogato antioksidansima i antiinflamatornim svojstvima. To je ključni dio zdrave mediteranske dijete i snižava krvni pritisak takođe može poboljšati zdravlje srca. Pored toga, pokazalo se da ograničava rizik od oštećenja jetre i neurodegenerativnih bolesti kao što je demencija.

Grčki jogurt

Grčki jogurt je jednostavna i hranljiva zdrava hrana koju možemo dodati svojoj rutini. Pun je proteina, kalcijuma, vitamina B12 i probiotika, sprečava skokove šećera u krvi i poboljšava zdravlje kostiju i crijeva, a takođe je praktičan. Međutim, važno je odabrati opcije bez dodavanja šećera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 19:50