Mark Zuckerberg / -JUTJUB
30/11/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zakerberg otkrio svoju novu opsesiju: Pomaže mi da se resetujem bolje nego išta drugo

Milijarder ima zgusnut raspored, ali i odličan način da sve drži pod kontrolom

Izvršni direktor kompanije Meta, koji je izgledao i oblačio se kao tipičan klinac kompjuteraš, sada na pragu ulaska u petu deceniju, izgleda kao da je odrastao.

Za ove skoro dvije decenije, koliko je na čelu giganta među društvenim mrežama, Zakerberg se suočio s gnjevom zakonodavaca i javnosti zbog navodnog sakaćenja demokratije, podsticanja genocida i nanošenja štete korisnicima. Zakerberg, koji sledeće godine puni 40 godina, od tada je počeo da se transformiše u ozbiljnog poslovnog čoveka.

Mnoge ljude zanima kako izgleda svakodnevni život poznatog milijardera, o čemu je pisao Forbs u opsežnom intervjuu.

Dnevni raspored

Zakerberg kaže da spava osam sati noću, što opisuje kao "veoma instrumentalizovan proces". On koristi Oura prsten, koji mjeri nivo dubokog sna i koliki mu je puls kada spava.

- Ne ostajem budan do kasno u noć... Budim se i čeka me gomila mejlova. Uglavnom mi ljudi ne šalju mejlove o stvarima koje idu dobro...

On navodi da kad odgovari na brojne mejlove, pravi pauzu za vežbanje:

- Pokušavam da vježbam šest ili sedam dana u nedelji - kaže on.

O džijudžici i MMA

Njegova najnovija strast, koja ga je osvojila tokom pandemije, jesu dva sporta - džiudžica i mješovite borilačke vještine (MMA). Na svom Instagram nalogu u julu Zakerberg je podijelio fotografije golih grudi na kojima se vidi i njegovi MMA sparing partneri na jezeru Taho, kao i još jedan set fotki kad mu je trener dodelio plavi pojas u džijudžici. Kad god priča o tim sportovima, on se vidno oraspoloži, a lice mu se ozari.

- Moja fizička rutina ujutro mi zaista pomaže da se resetujem. Trudim se da radim nešto zbog čega ne mogu previše da razmišljam - kaže on, objašnjavajući da je zbog toga prešao s trčanja na džijudžicu i MMA.

- Ono što im je zajedničko jeste to da zaista morate da se usredsredite na ono što radite, inače ćete ... dobiti udarac u facu.

I kako je rekao svojim pratiocima na Threads o džiudžicuu:

- Ja jednostavno volim ovaj sport. To je tako iskonski osjećaj i omogućava mi da budem svoje pravo takmičarsko ja.

O rastu kompanije

- Jedna filozofija koju sam oduvijek imao je... stvar koja određuje tvoju sudbinu nije takmac, već način na koji nešto izvodiš. I mislim da se većina kompanija vjerovatno previše fokusira na konkurente, a možda čak previše i na same ideje. Mislim da na kraju dana mnogo toga što velike kompanije čini sjajnim jeste sposobnost da budu nemilosrdno produktivne, da efikasno izvršavaju naloge i to rade rigorozno, te stalno postaju sve bolje i bolje.

O očinstvu

Zakerberg ima posebnu rutinu svako veče a tiče se uspavljivanje svojih ćerki, kaže Zakerbergova supruga Prisila Čen i dodaje:

- Trudi se da s njima radi nešto što im se zaista sviđa. U poslednje vrijeme uči se svaki tekst pjesama Tejlor Svift - kaže Čen. Uči ih da su tri najvažnije stvari u životu zdravlje, porodica i prijatelji te nešto čemu se raduju. A onda im pjeva jevrejske molitve za iscjeljenje. Ako ima večernje sastanke, oni su uglavnom nakon što stavi svoje tri djevojčice da spavaju.

Najnoviji izazov

Zakerberg je godinama sebi javno postavljao izazove na godišnjem nivou: da nauči kineski, da obilazi gradove širom SAD, da jede samo meso koje je sam ubio.

O svom najnovijem izazovu kaže:

- Želim da učestvujem u MMA takmičenju ili da odradim neku vrstu formalne borbe tokom naredne godine. Ko bi mu bio protivnik? Vjerovatno ću to uraditi sa nekim ko ovaj sport shvata zaista ozbiljno i radi ga takmičarski ili kao profesionalac - kaže on.

Nažalost, ovaj izazov ga je koštao zdravlja te je početkom mjeseca završio u bolnici zbog povrede koljena tokom sparing treninga. Ipak, on ne odustaje od treninga već je najavio da jedva čeka da se vrati borbama, što je za svaku pohvalu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:19