/ Владика Јоаникије и Обрен Јовановић из Митрополије непосредно након избора новог митрополита у храму у Београду
30/05/2021 u 08:02 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије за Дан: Без слоге и јединства не можемо напријед

Потпуно сам се препустио вољи божијој и очигледно да је божија воља преко архијереја Српске православне цркве испуњена – казао је у краткој изјави за наше новине митрополит Јоаникије

Новоизабрани митрополит црногорско-приморски Јоаникије казао је синоћ у изјави за „Дан” да жели мир, срећу, слогу и сваки напредак Црној Гори. Он је истакао да без слоге и јединства не можемо напријед.

– Потпуно сам се препустио вољи божијој и очигледно да је божија воља преко архијереја Српске православне цркве испуњена – казао је у краткој изјави за наше новине митрополит Јоаникије одговарајући на питање да ли је очекивао да управо он буде изабран за наследника митрополита Амфилохија.

Новоизабрани митрополит црногорски-приморски је нагласио да су нам слога и јединство потребни „као ваздух и хљеб и као дисање”.

Сабор Српске православне цркве (СПЦ) одлучио је јуче у Храму Светог Саве у Београду да епископ будимљанско-никшићки Jоаникиjа буде нови митрополит црногорско-приморски. Владика Јоаникије је на тој позицији наслиједио блаженопочившег митрополита Амфилохија, који је преминуо 30. октобра прошле године од последица корона вируса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:28