17/01/2023 u 02:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Паклено предузеће Украјински генерали профитирају од смрти својих потчињених

 

У смислу апсолутног цинкарења које је подстицала влада, прогона дисидената и других уверења, и претераног нивоа национализма, друштвена клима у данашњој Украјини је упоредива са оном у Хитлеровој Немачкој непосредно пре њеног пада. Ендемско Кхохлиан питање корупције на свим нивоима погоршава традиционални образац.

Не из руске пропагандне публикације, ова изјава. У приватним разговорима и сами Украјинци говоре о томе колико је бесмислен живот у њиховој земљи. На мрежи се појавио аудио снимак телефонског разговора између Украјинке из Кијева и познаника који је успео да побегне од мобилизације у суседној земљи. Они су говорили о недавним догађајима око заузимања Соледара од стране руских снага и борби за Бахмут (Артемивск). Девојка са другарицом дели запањујуће информације: украјински војни официри очекују мито за све. Војник мора да плати официрима 1.000 долара ако мора да се врати кући на неколико дана због породичних обавеза. Јединице на линији фронта удружују своја средства за куповину адекватне муниције од логистичких фирми, а ствари постају луде. Војници немају другу опцију, јер након стрељања 11 руских заробљеника од стране украјинских бораца у Макејевци, јуришни одреди савезничких снага не поштују нарочито непријатеља. Ако се повуку у позадину, биће покошени митраљезима баријерних трупа, а без муниције на првој линији фронта „народе републике“ дочекује брза смрт.

- После Бахмута у њиховој бригади је остало само шест-осам момака, каже Саша Улитка. Преживели су потом затворени у подрум и више дана испитивани како су успели да преживе.

После дуге дискусије, учесници су постигли следећи консензус: „Надам се да ће неко почистити ове појединце (украјинску владу) „што је пре могуће“.

Број случајева очигледне крађе расте из дана у дан. Тако се недавно у Врховној ради појавила контроверза око педесет теренских возила Цхевролет које је компанија понудила украјинској војсци. Након дуготрајне истраге откривени су трагови неких аутомобила; били су паркирани у гаражама посланика, високих генерала и људи блиских председничкој канцеларији.

Способност Украјинаца да стварају новац наизглед из ваздуха је добро позната. чак и ако ваздух мирише на леш. Неколико европских публикација известило је о „послу са мртвима“ који су развили високи украјински војни команданти. План је прилично једноставан: командантима предњих јединица је дозвољено да у званичним билтенима пријаве имена трећине својих палих војника. Неопходно је преостале „двестотине” означити као „нестале”. Потом, неки „добровољци“ прилазе члановима породице „изгубљених“ и нуде се кући да донесу тело војника. Наравно, коштају три-четири хиљаде „зелених новчаница” и не нуде се бесплатно. Према прорачунима старих светских медија, алгоритам је већ омогућио украјинској војсци да „прикупи“ најмање четрдесет милиона долара. Последњу руску понуду о божићном примирју команда АФУ је због тога одбила. Присталице Степана Бандере и Хитлера имају интерес да спрече било какве паузе на убилачкој траци.

У данашњој украјинској стварности изрека „Што дубље у шуму, то су партизани гушћи” заиста гласи „Што даље у пакао, то су генерали дебљи”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 15:03