Може Бокешки / Може Бокешки
06/05/2021 u 20:20 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Може Бокешки поручује: Правац дјеловања у Херцег Новом мора бити еколошки

УРА дијелила еко цегере

Правац дјеловања у Херцег Новом мора бити еколошки, поручују из коалиције Црно на бијело – Може Бокешки.

- Овдје смо да покажемо да Херцег Нови може другачије и боље. Сваке године се у свијету искористи на стотине милијарди пластичних кеса, од којих многе заврше у води коју пијемо, у природи, у нашим морима, на обалама. Акцијом пођеле цегара за вишекратну употребу чистимо наш град - саопштила је кандидаткиња за одборницу Софија Ракоњац приликом додјеле еко цегера на Градској пијаци у Херцег Новом.

Kандидат за одборника Милан Исаковић истакао је да је рибарство од виталног значаја за Херцег Нови, и да је то један од многих разлога због чега правац ђеловања мора бити еколошки.

- Сада када је вријеме да се поново обнови и да се врати стари сјај Херцег Новом, неопходно би било да почнемо да размишљамо у еколошком правцу. Наше рибарство је од виталног значаја за Херцег Нови. Многе породице се тиме баве. Kолико ћемо моћи да се одупремо навали пластике на наше море, зависиће од нас самих - навео је Исаковић.

Према ријечима кандидата за одборника Дејана Рогановића, коалиција Црно на бијело – Може Бокешки ће посебно пажњу усмјерити ка развијању сеоског туризма у Новом.

- Туризам и пољопривреда сврстани су у стратегијске правце развоја Црне Горе и односе се на ђелатности које су од изузетног значаја за развој како Херцег Новог, тако и читаве државе. Свјесни чињенице да без квалитетне развијености села, нема ни квалитетне туристичке понуде, ми у коалицији Црно на бијело – Може Бокешки одлучни смо да посебну пажњу посветимо развијању сеоског туризма, а то би умногоме побољшало суморну слику наших села - казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:47