Пета сједница Законодавног одбора / - Пета сједница Законодавног одбора
10/05/2021 u 11:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Уживо) Сједница Законодавног одбора: Процесуирати оне који су деценијама штетили Црној Гори

Овај предлог Закона није у складу са Уставом и одређеним системским законима, поручила је, поред осталог, Драгиња Вуксановић Станковић и истакла да је иначе законом предвиђено да Тужилачки савјет омогућава самосталност државног тужилаштва

На данашњој петој сједници Законодавног одбора, поред осталог, чланови одбора говоре и о Предлогу закона о унутрашњим пословима, Предлогу закона о измjенама и допунама Законау о спречавању прања новца и финансирања тероризма.

Такође, говора ће бити и о Предлогу закона о допуни Закона о државноj управи, Предлогу закона о допуни Закона о државноj управи, Предлогу закона о измjенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести  и о Предлогу закона о измjенама и допунама Закона о државном тужилаштву.

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић казао је да су предложене измјене и допуне биле нужне.

- Што се тиче самог Закона о унутрашњим пословима, он је реформског типа. Носеће поруке које бих издвојио су следеће: полиција излази из система државе управе и добија статус унутра Министарства унутрашњих послова, јасно су постављене линије одговорности и новине за услове за постављање директора и помоћнике, критеријуми за процедуре за запослење и напредовање - казао је, поред осталог, Секуловић.

Андрија Поповић  је истакао да што се тиче самог Предлога закона о Унутрашњим пословима, он је дуго рађен.

- Видим да је усклађен са европским законодавством. Вјерујем да ће, нарочито полиција као веома важан сегмент друштва, бити апсолутно конторлисана и да неће бити у црногорском друштву недодирљивих и оно што је основно да се не смије манипулисати радом полиције - истакао је Поповић.

Представник предлагача о измјенама и допунама Закона о државном тужилаштву, Славен Радуновић, казао је да су намјере прдлагача да се створе услови да се у Тужилачком савјету и у тужилаштву се омогуће промјене које ће да створе услове да се процесуирају људи који су толико деценија штетили Црној Гори.

- Овај предлог Закона није у складу са Уставом и ордеђеним системским законима- поручила је, поред осталог,  Драгиња Вуксановић Станковић и истакла да је иначе законом предвиђено да Тужилачки савјет омогућава самосталност државног тужилаштва.

Што се тиче друге тачке дневног реда, Предлог закона о измjенама и допунама Закона о спрjечавању прања новца и финансирања тероризма, Секуловић је казао да је МУП  сачинио измјене и допуне наведеног закона.

Министарка Јавне управе, Тамара Срзентић, казала је као предлагач измјене Закона о инфомационој безбједности да се измјеном врши усклађивање са Законом о тајности података. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:54