Ервин Ибрахимовић / Ервин Ибрахимовић
03/05/2021 u 06:15 h
М.В.–С.Р.М.В.–С.Р.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посланик Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић предложен за новог страначког лидера

Нови предсједник странке бираће се на конгресу који ће бити одржан у другој половини маја. Како бисмо провјерили информацију о подршци и кандидатури за предсједника БС-а, контактирали смо са Ибрахимовићем, али он није био вољан да разговара на ту тему
Посланик Бошњачке странке (БС) Ервин Ибрахимовић предложен је од свих општинских одбора за новог предсједника те партије, потврђено је „Дану“. Према најавама из БС-а, нови предсједник странке бираће се на конгресу који ће бити одржан у другој половини маја.
Ибрахимовића су за кандидата за предсједника БС предложили сви општински одбори који су се до сада изјашњавали о избору кандидата за новог лидера партије.
Како бисмо провјерили информацију о подршци и кандидатури за предсједника БС-а, контактирали смо са Ибрахимовићем, али он није био вољан да разговара на ту тему.
Према нашим сазнањима, Ибрахимовић је добио једногласну подршку кључних општинских одбора Бошњачке странке, то јест партијских организација у Подгорици, Беранама и Рожајама.
Очувати мултиетнички склад
Из Бошњачке странке раније су саопштили да ће та партија и у новом политичком контексту наставити да се снажно бори за већи степен демократичности друштва и владавине права, за наставак европског пута Црне Горе, очување мултиетничког склада и поштовање уставом загарантованих права мањинских народа, као и за бројне друге вриједности савремене и грађанске Црне Горе.
Задатак одбора за припрему конгреса биће израда нових страначких докумената, као и планирање и организација техничког дијела четвртог конгреса Бошњачке странке. На челу тог одбора је Адмир Адровић, иначе пословни директор Бошњачке странке.

Сада преостаје да се заврши процедура састављања листе кандидата за предсједника странке, након чега ће услиједити избор делегата за конгрес и састављање списка кандидата за нови сазив главног одбора.
Дугогодишњи предсједник БС-а Рафет Хусовић недавно је преминуо.
Иначе, Главни одбор Бошњачке странке је половином 2019.године донио одлуку о одлагању партијског конгреса чији је редовни термин био јул те године. Као разлог за одлагање конгреса навели су припрему за парламентарне изборе.
Руководство БС-а је у децембру прошле године формирало одбор за припрему редовног конгреса партије, а тада су навели да ће тачан датум одржавања бити саопштен након што одбор припреми нова страначка документа, између осталог, нацрт статута и програма. Тада је саопштено и да ће нови конгрес бити прилика за унапређење и динамизирање рада партије на свим нивоима.
Бошњачка странка је до редовних парламентарних избора прошле године била дио власти, као савезник ДПС-а. Међутим, након што је ранија власт изгубила већину, та странка се одлучила на опозиционо дјеловање и одбила је позив да постане дио нове владе.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:58