Марина Јочић / Срђан Бољевић
09/05/2021 u 21:33 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јочић са Фејсбук профила Секуловићу поручила да није дорастао функцији, министар јој одговорио да се јави на конкурс

Реаговање министра након објаве посланице ДФ-а

Посланица ДФ-а и предсједница Управног одбора Националних паркова Марина Јочић написала је данас на свом Фејсбук профилу да барска полиција "нема пет еура да плати пролаз кроз тунел Созина и дође и преузме приведене албанске држављане коју су надзорници НП затекли у криволову".

Уз то, Јочић је на Фејсбуку министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу поручила да није дорастао функције.

- По мојим сазнањима, примопредаја ће се обавити на наплатној рампи код тунела Созина. Да сам на вријеме  знала за овај велики проблем, ја бих упалила ауто и лично купила карте за нашу полицију. А ти министре, ај полако дома. Ниси ти за ово дорастао - додала је Јочић.

Министар јој је одговорио да је Управа полиције тренутно самосталан орган и да сама управља својим средствима.

- Жао ми је што Вам је очигледно досадно на мјесту на којем сте, па и Вама пријатељски савјет: или се боље информишите, или се јавите на неки од конкурса за Управу полиције, да средите стање - поручио је Секуловић.

Секуловић се огласио и поводом саопштења посланице ДПС-а Марте Шћепановић.

Подсјетимо, Шћепановић је данас казала у саопштењу да правдање министра да нешто не зна не ослобађа га одговорности “немијешања у свој посао”,

Стога је Секуловић казао Шћепановић да су за непуних пет мјесеци од када руководи Министарством унутрашњих послова предали у процедуру Закон о унутрашњим пословима.

- Знам да је при крају Споразум који ће омогућити праву интероперабилност између органа који се боре против криминала, што Ви такође нисте знали. Знам шта је поштовање оперативне независности полиције, што такође нисте знали. Знам да полиција има менаџмент за поштовање, хоћете ли признати бар то? Знам да нема пријава за полицијску тортуру у ових пет мјесеци, да ли сте то знали? Знам какво је стање у најважнијим евиденцијама, што Ви нисте знали или сте њима манипилисали. Знам да смо добили награду за најтранспарентнији орган и слободу говора, чисто да знате. Знам да поступамо у најбољој намјери, без селективности и дискриминације, што Вам је, знам, тешко да разумијете. Знам да нисте успјели да нас увучете у сукобе, мада знам и да нећете стати. Знам да имамо резултате и на крају, очекујем да ће то ускоро препознати и објективни посматрачи - навео је Секуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:41