Амбасада САД-а / - NIKOLA SAVELJIC
07/02/2023 u 19:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abasadori Kvinte: Pozdravljamo odluku Ustavnog odbora, poslanici da preduzmu dalje korake

Kazali su da je ponovno uspostavljanje potpuno funkcionalnog Ustavnog suda neophodno zarad funkcionisanja demokratije u zemlji

Ambasadori Kvinte u Crnoj Gori saopštili su da pozdravljaju odluku Ustavnog odbora Skupštine da danas predloži kandidate za sudije Ustavnog suda.

-Ohrabreni smo što su stranke iz širokog političkog spektra radile zajedno i postigle dogovor o tri kandidata. Sada je na narodnim poslanicima da na plenumu preduzmu korake u ovom dugotrajnom procesu- navodi se u Fejsbuk objavi britanske ambasade.

Kazali su da je ponovno uspostavljanje potpuno funkcionalnog Ustavnog suda neophodno zarad funkcionisanja demokratije u zemlji.

-To bi označilo važan iskorak iz ustavne krize, i iskorak ka neophodnim reformama koje će omogućiti zemlji da krene naprijed na putu EU integracija- zaključeno je u saopštenju.

Ustavni odbor izabrao je četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, koji će biti predloženi skupštinskom plenumu. Podršku za kandidaturu dobili su Snežana Armenko, Momirka Tešić, Dragana Đuranović i Faruk Resulbegović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:30