/ фото: ЛАЗАР РУЖИЋ
08/04/2022 u 11:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Усвојен пакет рестриктивних мјера према Русији

Абазовић се захвалио министрима на сарадњи

Мандатар за састав нове Владе Црне Горе и потпредсједник Владе, Дритан Абазовић, саопштио је да су управо усвојене санкције које се односе на Русију. Абазовић се захвалио министрима на сарадњи.  

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке поздравила је одлуку црногорске Владе да уведе рестриктивне мјере према Русији.

- Браво! Важно је видјети да се партнерска Црна Гора придружила санкцијама ЕУ, које су осмишљене да поткопају способност Русије да финансира свој нехумани, неоправдани и ничим изазвани рат против народа Украјине. Уједињени са Украјином, ми смо НАТО- навела је Рајнке.

Мјере се односе на замрзавање имовине, затварање ваздушног простора за руске авионе и забрану руских владиних медија, као и замрзавање имовине 53 правна и 680 физичких лица.

Након што је Абазовић искористио могућност допуне дневног реда, и ова тачка је била предмет разматрања данашње сједнице. Након тога су се министри изјаснили о истој.

Министар пољопривреде Александар Стијовић казао је новинарима да није видио да је на дневном реду одлука о увођењу санкција Русији.

- Не зна колики је ефекат увођења санкција на економију Црне Горе- казао је, поред осталог, Стијовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:56