Дритан Абазовић / - Фото: Иван Петровић Ипе
22/06/2021 u 13:04 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Абазовић: Кривокапић има моју подршку, ја сутра могу да одем и немам никакав проблем са тим

За мене ово није никаква ванредна ситуација, ја мислим да су људи превише оптерећени и наелектрисани. Ја не осјећам никакву пресију. А ко неко мисли да треба да сруши Владу нека је сруши, казао је он

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић казао је да премијер Здравко Кривокапић има његову подршку. Он је то навео у изјави након панела Ефикасан одговор на говор мржње и дискриминацију ЛГБТИ особа.

Казао је да ће се УРА одазвати позиву за састанак лидера странака које чине парламентарну већину у четвртак. 

-Никад УРА није избјегавала дијалог, ми немамо тај проблем формализма ко га сазива- казао је Абазовић у изјави новинарима.

Он је додао да рат са ДФ-ом букти откад је формирана Влада и да ва Влада није имала 100 минута а не 100 дана.

-За мене ово није никаква ванредна ситуација, ја мислим да су људи превише оптерећени и наелектрисани. Ја не осјећам никакву пресију.А ко неко мисли да треба да сруши Владу нека је сруши- казао је Абазовић.

Додао је да ако неко мисли да има боља решења треба да их каже.

 - Али да сваки дан контаминирамо људе и да их помамљујемо? Сатанизација од 4. децембра не престаје. Тај национализам који се манифестује кроз таблоиде из Србије се манифестовао и кроз наше таблоиде против мене лично. Позивам људе да томе не придају пажњу - казао је он.

Истакао је да фокус треба да буде на економији и борби против корупције и криминала. Позвао је на релаксирање ситуације како би се избјегло увлачење у матрицу свађа.

На питање новинара казао је да Здравко Кривокапић има његову подршку.

- Ја сам дио тима и покушавам да помогнем у складу са својим могућностима. Ако околности покажу да ова Влада не може да постоји, никакав проблем није. Немојте да стварамо онај утисак који је створен раније - да су људи незамјењиви. Ја сутра могу да одем и немам никакав проблем са тим. Ако неко жели енергију која се скупила 30. августа да проспе и уништи оно што је била нада стотина хиљада људи тај ће по мом суду платити велику политичку цијену - рекао је Абазовић.

Закључио је да "хоботница тек треба да доживи ударце" и да нико не би требао да је ревитализује.

Izdvojeno

31. jul 2021 01:30