/ фото: ЛАЗАР РУЖИЋ
29/10/2021 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Безбједносни сектор није једина тачка неслагања с Кривокапићем

Он је казао да је након дешавања на Цетињу изнио став који је био супротан од одређених људи из Владе

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић казао је да питање безбједности није једино на које он и премијер Здравко Кривокапић различито гледају, истичући то квалитетом.

- Премијер и ја имамо јако добре односе. Тачно је да на нека питања гледамо на различит начин. Није питање безбједности једино на које различито гледамо. Ја то сматрам квалитетом. Било би заиста ружно да размишљамо о сваком питању потпуно идентично и мислим да би било и непродуктивно - рекао је Абазовић у интервјуу за portal Fokus.

Он је казао да је након дешавања на Цетињу изнио став који је био супротан од одређених људи из Владе.

- То  је да је сектор безбједности свој посао одрадио врхунски професионално и да ми нијесмо, уз велики ризик који је постојао, имали ниједан изгубљен људски живот, ниједну тежу тјелесну повреду и да се у 11:30 у недјељу фактички све мирно завршило, односно да након тога није било такозваног продуженог сукоба на Цетињу или у другим градовима Црне Горе - рекао је Абазовић.

Додаје да није питање за њега да ли је неко мислио да Сектор безбједности треба да служи неким другим центрима моћи, изузев заштите Уставном загарантованих права и да служи искључиво грађанима Црне Горе у складу са законом.

- Док ја будем координисао Сектором безбједности нећу дозволити да људи који професионално раде свој посао буду на било који начин дискредитовани - нагласио је вицепремијер.

Што се тиче Сектора безбједности, Абазовић каже да су његови резултати истакнути и у Извјештају о напретку Црне Горе, те да су похваљени и у Стејт департменту и са свих релевантних адреса.

- Мислим да треба да знамо да црногорска полиција и службе неће бити, макар док ми партиципирамо у власти, вођене никаквим идејама осим идеје заштите Устава и закона грађана Црне Горе - додао је он.

Сматра да су неутемељени медијски наводи да је било ко тражио именовање новог директора полиције.

- Црна Гора има свог директора полиције, он је изабран на конкурсу на који се пријавило 19 кандидата, а и сваке наредне активности полиције биће вршене на транспарентан начин - закључио је Абазовић.

ОПШИРНИЈИ ИНТЕРВЈУ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:02