Дритан Абазовић и Фатмир Битићи / - фото: ГОВ.МЕ
02/12/2021 u 11:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић-Битићи: Jачати конкурентност кроз заjедничке ланце вриjедности Западног Балкана у постковид периоду

Морамо радити на разбиjању свих могућих предрасуда на Западном Балкану како би ухватили повољан вjетар коjи ће срести наше судбине на путу ка Европскоj униjи, казао је Абазовић

Данашњим састанком потврђуjемо чврсту посвећеност jош интезивниjоj међусобноj сарадњи и jачању приjатељских односа двиjе земље, саопштено jе након састанка потпредсjедника Владе Црне Горе Дритана Абазовића и замjеника предсjедника Владе РСМ Фатмира Битићиjа, коjи борави у званичноj посjети Црноj Гори.

Абазовић jе констатовао да између двиjе земље постоjи траjно приjатељство коjе jе нераскидиво и коjе jе у корист грађана двиjе државе, а примjер у региону.

- Повећаjмо повjерење, подржимо регионалне инициjативе и елиминишимо све бариjере. Урадимо све да у будућности ову зону третирамо као jедну у економском смислу како би били конкурентни према Европскоj униjи - истакао jе Абазовић.

Абазовић jе назначио да jе идеjа и амбициjа Владе Црне Горе да са земљама Западног Балкана имамо идентичне односе као са Сjеверном Македониjом, истакавши да и ван туристичке сезоне желимо интезивну дистрибуциjу људи, роба и услуга и повезивање привредних комора двиjе државе.

- Морамо радити на разбиjању свих могућих предрасуда на Западном Балкану како би ухватили повољан вjетар коjи ће срести наше судбине на путу ка Европскоj униjи - закључио jе Абазовић.

Замjеник предсjедника Владе РСМ Фатмир Битићи напоменуо jе да су њих двоjица на претходном састанку обећали да ће наставити да снажно раде и подржаваjу напоре на интезивирању односа између двиjе државе, у циљу развоjа читавог региона Западног Балкана.

- Регион ЗБ има велику шансу да искористи своjе предности у постковид периоду и да се позиционира на европскоj и свjетскоj мапи као стабилан регион коjи ће се препознавати по међусобноj сарадњи и демократским вриjедностима - истакао jе Битићи.

Битићи jе нагласио потребу ЗБ да израсте у примjер конкурентног региона коjи константно повећава своj удио у свjетскоj економиjи и коjи jе привлачан инвеститорима.

- Jачамо конкурентност кроз заjедничке ланце вриjедности Западног Балкана у постковид периоду. Тежимо Европскоj униjи и имамо обавезу према грађанима да створимо услове за живот. Наша сарадња се наставља, размjена знања, искустава и добре праксе између две земље су кључ нашег развоjа - закључио jе Битићи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:15