/ Foto: RADE KOPRIVICA
28/04/2022 u 20:27 h
Ана Гајевић, Александра БошковићАна Гајевић, Александра Бошковић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Брисел вјероватно прва адреса за посјету, потписаћу Темељни уговор ако је по Уставу

Очекујем да се потписивање уговора приведе крају, не правимо драматизацију око тог питања, казао је нови премијер

Брисел ће вјероватно бити прва адреса за посјету, мада још ништа није утврђено која ће бити прва дестинација, казао је новинарима нови премијер Црне Горе Дритан Абазовић након сједнице Скупштине на Цетињу. 

Говорећи о Тужилачком савјету казао је да је правда кренула након изгласавања истог. 

- Очекујем позитивна изненађења око организованог криминала. Мораћемо да повећамо транспарентност и нека свако ради свој посао- навео је Абазовић.

Према његовим ријечима, иницијатива о обједињавању избора није иницијатива Владе.

- Ништа неозбиљније нема од тога да идемо на изборе. Да изборе пролонгирамо за октобар мислим да је то много рационалније рјешење- навео је Абазовић.

Подвукао је да је земља зрела за дубоку изборну реформу.

- Треба увести изборе као инситут. Волио бих да уведемо отворене листе за изборе, али за то треба да имамо очишћени бирачки списак- истакао је Абазовић. 

Додао је да ће Темељни уговор са Српском православном црквом бити потписан кад се и Српска православна црква и држава Црна Гора у потпуности усагласе.

- Све ће вјерске заједнице бити третиране исто. Очекујем да се тај посао приведе крају. Потписао бих Темељни уговор који је по Уставу и закону. Не правимо драматизацију око тог питања- закључио је Абазовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:06